Life

Care e vârsta ideală pentru a te căsători. Cercetătorii au identificat când este momentul perfect

La ce vârstă este bine să te căsătorești? Ce spun oamenii de știință? Aceștia au identificat momentul ideal pentru marele pas.
23.02.2024 | 10:33
Care e varsta ideala pentru a te casatori Cercetatorii au identificat cand este momentul perfect
Momentul oportun pentru căsătorie. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Căsătoria este una dintre cele mai importante etape din viața unui om, de aceea multe persoane consideră că acest pas trebuie să-l facă la anumite vârste și când sunt pregătite din toate punctele de vedere. Altele, însă, se lasă purtate de val și ajung în fața altarului mai devreme. Ce spune experții?

Vârsta ideală pentru căsătorie. La ce se referă regula de 37%

De-a lungul timpului, matematica și știința au ajuns la procentul de 37% în privința căsătoriei. Potrivit unei lucrări intitulată ”The Computer Science of Human Decisions”, scrisă de jurnalistul Brian Christian și de omul de știință, Tom Griffiths, o persoană ia cele mai bune decizii doar după ce a îndeplinit 37% dintre opțiuni, notează yourtango.com

ADVERTISEMENT

Cei doi scriitori dau ca exemplu selecția unui candidat pentru un loc de muncă, caz în care se va alege omul cel mai calificat, potrivit pentru funcția care i se va oferi. Tot ei precizează că oamenii sunt în căutarea sufletului pereche începând cu 18 până la 40 de ani, marca fiind de 37%, iar vârsta care ar rezulta ar fi 26 de ani.

De cealaltă parte, asistentul social Kelsey Torgerson, îi îndeamnă pe oameni să îmbrace rochia de mireasă sau costumul de mire până când vor dezvolta maturitatea necesară, fapt care nu s-ar întâmpla până la 25 de ani.

ADVERTISEMENT

”Cred că cel mai bine este să aștepți până la acest reper. De asemenea, este important să experimentați împreună cu partenerul vostru factori de stres pe care îi depășiți, așa că, dacă aveți un iubit din liceu, ar trebui să vedeți cum vă descurcați amândoi la facultate, la distanță, la studii în străinătate sau la obținerea unui de muncă. Vreți să știți că aveți strategiile de gestionare a conflictelor pentru o căsnicie sănătoasă și de succes pe viitor”, a precizat Kelsey Torgerson.

La ce vârstă ar trebui să se căsătorească o femeie

Weena Cullins, terapeut de cuplu, are o altă variantă. Concrent, femeile ar trebui să își unească destinele cu partenerul de cuplu până în 28 de ani. La o astfel de vârstă, ele sunt mult mai încrezătoare, au deja o carieră pusă la punct și știu să facă față greutăților vieții.

ADVERTISEMENT

”În experiența mea, am constatat că cea mai bună vârstă pentru a te căsători, ca femeie este 28 de ani. La vârsta de 28 de ani, viitoarele mele mirese dau dovadă de încredere în alegerea partenerului. Majoritatea tinerilor de 28 de ani au avut timp să exploreze cu succes cine sunt la nivel personal și profesional, să descopere calitățile pe care le doresc cel mai mult la un partener de viață și să învețe din greșelile pe care le-au făcut în relațiile anterioare. Ați avut timp să vă stabiliți într-o carieră, să experimentați facultatea și școala postuniversitară, dacă aceasta este calea preferată, sau pur și simplu să trăiți independent înainte de a vă combina viața”, a explicat Weena Cullins.

La ce vârstă ar trebui să se căsătorească un bărbat

În ceea ce-i privește pe bărbați, 32 de ani ar fi ținta lor. Până la o asemenea vârstă devin persoane cu capul pe umeri, nu se sfiesc să aibă copii și sunt dispuși să facă față tuturor provocărilor unui mariaj.

ADVERTISEMENT

”Așteptarea până la vârsta de 32 de ani le oferă bărbaților posibilitatea de a se stabili într-o carieră și de a urmări, eventual, avansarea profesională înainte de a se căsători. De asemenea, le oferă posibilitatea de a se dezvolta din punct de vedere social și emoțional prin traiul pe cont propriu și întâlniri. La 32 de ani, mulți bărbați au petrecut suficient timp pe scena socială pentru a putea lua o decizie informată cu privire la intrarea în viața de cuplu. De asemenea, aceștia tind să aibă o perspectivă sobră asupra variantei de a avea copii și a rolului lor în familie. Acest lucru este benefic pentru sănătatea generală a relației”, a mai explicat și Weena Cullins.

ADVERTISEMENT