Life

Care este cea mai atrăgătoare culoare a părului. Surpriza e mare, pe primul loc în top nu e blondul

Care e cea mai fermecătoare nuanță a podoabei capilare. Blondul nu este preferatul bărbaților, cum ar fi crezut multă lume.
05.03.2023 | 19:25
Care este cea mai atragatoare culoare a parului Surpriza e mare pe primul loc in top nu e blondul
Care e cea mai fermecătoare nuanță a podoabei capilare. Blondul nu este pe preferatul bărbaților, cum ar fi crezut mulți. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Care este cea mai atrăgătoare culoare a părului. Surpriza e mare, pe primul loc în top nu e blondul, așa cum probabil s-ar fi așteptat foarte multă lume. Ce spune un studiu realizat de o universitate din Statele Unite ale Americii.

Care e cea mai fermecătoare nuanță a podoabei capilare. Blondul nu este pe preferatul bărbaților, cum ar fi crezut mulți

Vrei să știi care este cea mai fermecătoare nuanță a podoabei capilare? Ei bine, aflăm că blondul nu este preferatul bărbaților și al doamnelor, cum ar fi crezut mulți până acum. Rezultatul unui chestionar este incredibil!

ADVERTISEMENT

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Tampa din America a scos la iveală care este cea mai atrăgătoare culoare a părului. Pentru acesta au fost chestionate un număr de 1.900 de persoane, atât domni, cât și femei.

Se pare că cea mai încântătoare nuanță a podoabei capilare nu este blond, ci brunet. Mai exact, 67% dintre respondenţii de sex masculin au declarat că preferă brunetele, în vreme ce 71% din femei au spus că adoră bărbații cu această culoare a părului.

ADVERTISEMENT

„Culoarea părului brunet a fost preferată atât de bărbați, cât și de femei, urmată de părul blond și apoi roșu. Alegerea culorii bărbaților în rândul femeilor nu a variat între regiunile geografice.

Alegerea feminină pentru culoarea părului la fete a variat. Există dovezi care arată de ce este preferată această nuanță. Dacă culoarea părului este cea mai comună, atunci este probabil datorită evoluției.

ADVERTISEMENT

Există ceva inedit în a alege ceea ce fac toți ceilalți. Dacă te gândești la asta, în cultura noastră, oricând alegi să faci ceva care este în afara normei te vei confrunta cu consecințe”, a spus cercetătoarea Jennifer Wortham, notează ut.edu.

Motivele pentru care oamenii au votat brunet

S-a ajuns la această concluzie după ce a fost realizat și un sondaj în rândul studenților. Cei peste 3.000 de respondenți au fost întrebați în ce regiune geografică locuiesc și care este culoarea părului pe care o au părinții și frații lor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, printre informațiile pe care oamenii de știință au vrut să le mai afle au fost și dacă membrii familiei au ales să-și schimbe nuanța podoabei capilare sau dacă ei au fost în saloanele de înfrumusețare pentru acest proces.

ADVERTISEMENT