Life

Care este cel mai fericit oraș din România. Surpriza e mare! Tu locuiești în el?

Un studiu realizat recent de cercetători a scos la iveală care este cel mai fericit oraș din țara noastră. S-ar putea să te ia prin surprindere acest lucru!
24.07.2022 | 16:45
Care este cel mai fericit oras din Romania Surpriza e mare Tu locuiesti in el
Cel mai fericit oraș din țara noastră. Ce spune un studiu. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Care este cel mai fericit oraș din România? O cercetare intitulată Tineri după pandemie: Orașe fericite arată care este localitatea în care trăiesc cei mai fericiți români de pe terioriul țării noastre. Surpriza e mare!

Cel mai fericit oraș din țara noastră. Ce spune un studiu

Cercetători au descoperit că cel mai trist oraș din țara noastră este Constanța, în ciuda faptului că este o zonă vizitată de turiști în sezonul estival. La popul opus, cea mai fericită localitate din România, declarată prin intermediul studiului, este municipiul Iași.

ADVERTISEMENT

Nivelul de fericire din multe orașe ale țării este de 5,99/10 ceea ce înseamnă că 6 tineri din 10 sunt de părere că orașele din care provin au reușit să se adapteze pe perioada pandemiei de coronavirus.

La acest studiu au luat parte peste 5.000 de persoane, cu vârste cuprinde între 15 și 29 de ani. Participanții au fost aleși din orașe precum Târgu-Jiu, Timișoara, Bacău, Cluj-Napoca, Constanța, Iași și Baia Mare.

ADVERTISEMENT

Care a fost rolul studiului realizat de specialiști

Specialiștii au declarat că cercetarea s-a bazat pe nivelul de fericire resimțit de tineri, dar și pe gradul de siguranță pe care îl au. Se pare că majoritatea persoanelor între 18 și 34 de ani locuiesc cu părinții, iar vârsta medie de a pleca pe propriul drum este 27,9 ani.

„Prin studiu ne-am propus să aflăm care e situația tinerilor din România, astfel încât să avem un punct de plecare clar în stabilirea obiectivelor pentru un plan de acțiune.

ADVERTISEMENT

Programul urmărește crearea unor zone urbane care să ofere oportunități de dezvoltare în rândul tinerilor prin creșterea stării de bine, locuirea într-un spațiu urban potrivit nevoilor lor și oferirea de perspective de viitor, pentru dezvoltarea lor armonioasă.

Acest program poate deveni cel mai eficient instrument de mobilizare a resurselor locale existente pentru o mai bună dezvoltare economică și socială bazată pe nevoile și obiectivele reale ale tinerilor iar înscrierea se poate face până la data de 2 iunie 2022”, a declarat András Farkas, Co-Fondator și Director Strategic al Grupului PONT, notează dcnews.ro.

ADVERTISEMENT