News

Care este cel mai ieftin oraș european pentru un city break. 500 de euro, buget suficient pentru două zile

În urma unei analize făcute la nivel european, specialiștii în turism au anunțat care este cel mai ieftin oraș european pentru un city break. 500 de euro, buget suficient pentru două zile
27.07.2022 | 23:40
Care este cel mai ieftin oras european pentru un city break 500 de euro buget suficient pentru doua zile
Varșovia, cel mai ieftin oraș european pentru un city break. Suma suficientă pentru un weekend. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Într-o perioadă de pandemie și război, specialiștii au făcut o analiză a destinațiilor europene pentru deplasări turistice în funcție de costuri.

Varșovia, cel mai ieftin oraș european pentru un city break. Suma suficientă pentru un weekend

Forbes Advisor, un site de comparare a asigurărilor de călătorie, a analizat costurile din orașele europene. S-au luat în calcul călătoriile, cazarea și cheltuielile normale pentru mâncare și băutură.

ADVERTISEMENT

În urma analizelor amănunțite, s-a constatat faptul că Varșovia, capitala Poloniei, este cea mai ieftină destinație europeană pentru cuplurile care caută o escapadă de weekend în această vară, scriu cei de la Ziare.com.

Orașul cu peste 1,7 milioane de locuitori reprezintă destinația cea mai puțin costisitoare. Un buget total de 500 de euro este suficient pentru o excursie de două zile.

ADVERTISEMENT

Pentru a vedea o comparație cu orașele din Occident, analiștii din turism au punctat faptul că un weekend în Paris (al patrulea cel mai scump oraș din cercetările Forbes Advisors) ar costa aproximativ 830 de euro.

Revenind la cele mai ieftine destinații, pe locul secund a fost Sofia (Bulgaria). Aici alcoolul era mai ieftin decât în ​​Polonia, dar taxiurile erau mai scumpe (21 de euro pentru o călătorie, spre deosebire de aproape 6 euro în Varșovia).

ADVERTISEMENT

Top 10 al celor mai ieftine destinații mai cuprinde orașe din Europa Centrală și de Est. Capitala României, București, ocupă locul 10. Iată ierarhia:

  1. Varșovia (Polonia): 500 euro
  2. Sofia (Bulgaria): 520 euro
  3. Vilnius (Lituania): 550 euro
  4. Skopje (Macedonia): 610 euro
  5. Belgrad (Serbia): 620 euro
  6. Praga (Cehia): 625 euro
  7. Podgorica (Muntenegru): 630 euro
  8. Sarajevo (Bosnia și Herțegovina):  640 euro
  9. Riga (Letonia): 655 euro
  10. București (România): 670 euro
ADVERTISEMENT

”Destinații precum Minsk, Praga și Sarajevo au, de asemenea, multe de oferit, de la istorie fascinantă la bucătărie uimitoare și arhitectură frumoasă”, spune Laura Howard de la Forbes Advisor.

Care este cel mai scump oraș pentru o vacanță de un weekend în Europa

Pentru a vedea care sunt cele mai scumpe destinații pentru un city break, mergem cu analiza specialiștilor către zona central-vestică a continentului.

Conform acestora, cel mai scump oraș pentru o vacanță de weekend din Europa este Berna, în Elveția.

Cu 1.328 de euro, acesta are prețul de trei ori mai mare decât cel al unei călătorii la Varșovia. O astfel de vacanță în orașul elvețian de 133.000 de locuitori este chiar mai scumpă decât una la Paris, Monaco sau Copenhaga.

ADVERTISEMENT
Tags: