Îngrijirea tenului face parte din îngrijirea personală și este un pas esențial în rutina de zi cu zi. Pentru a ne asigura că avem grijă de ten așa cum trebuie, este recomandată alcătuirea unei rutine potrivită tipului nostru de piele. De asemenea, nu trebuie să ”încărcăm” tenul cu zeci de produse, căci, nu mereu ceea ce este mult este și bun.
În ultima vreme, suntem ”bombardați” din toate părțile cu zeci, poate chiar sute de informații legate de îngrijirea tenului. De foarte multe ori, suntem tentați să ascultăm părerile celor din jur, fără să punem accent pe ceea ce este esențial, de fapt.
De-a lungul timpului, experții în îngrijirea tenului au dezvoltat fel de fel de produse, toate menite pentru a rezolva anumite probleme cu care ne confruntăm. Din dorința a bifa cât mai multe dintr-o singură lovitură, multe femei uită să folosească unul dintre cele mai importante produse pentru ten.
Înainte de a aplica zeci de creme hidratante sau cu un alt scop, este foarte importantă folosirea cremei cu factor de protecție solară. SPF-ul poate face minuni, însă, atunci când vine vorba de el, trebuie menționate câteva aspecte.
Crema cu factor de protecție solară se poate transforma într-un adevărat inamic dacă nu este aleasă corespunzător. În funcție de tipul de ten pe care îl avem, ne putem îndrepta către un anumit tip de cremă cu factor de protecție solară.
Este important ca persoanele cu tenul gras să aleagă o cremă gel sau de consistență fluidă. Cu cât aceasta este mai lejeră, cu atât se absoarbe mult mai bine. În schimb, dacă SPF-ul este dens, porii se blochează și pot apărea anumite iritații sau erupții.
Alina Șchiopătescu, dermato-cosmetician a vorbit despre problema alegerii corecte a unui SPF, dar și despre ceea ce înseamnă omiterea lui din rutină. De obicei, razele soarelui sunt foarte puternice și accelerează procesul de îmbătrânire al tenului. Astfel, o cremă cu factor de protecție solară va acționa mereu ca un scut.
”Pentru tenul gras, SPF trebuie să fie o cremă de tip emulsie. Dacă avem acnee, sunt creme cu proprietate antiinflamatoare și SPF. În acnee, SPF nu trebuie să fie 50 pentru că acoperă porii. Sunt produse medicale care au în compoziție peroxid de benzoil.”, a spus Alina Șchiopătescu, potrivit dcnews.ro.
Nu doar aplicarea SPF-ului este esențială, ci și demachierea tenului înainte de culcare. Nu este deloc recomandat să dormim cu tenul încărcat de produse cosmetice. Acestea blochează porii și conțin substanțe care pot provoca anumite probleme la nivelul pielii.
De asemenea, este recomandat să se facă o exfoliere a tenului măcar o dată pe săptămână. Exfolianții nu trebuie să fie duri sau foarte abrazivi, ci trebuie să fie blânzi cu pielea. Aplicarea lor ajută la eliminarea celulelor moarte și la îmbunătățirea aspectului tenului.