Life

De ce e bine să îți pui o jumătate de cartof crud pe față. Trucul genial care poate scăpa de o problemă frecventă

Cartoful este gustos în farfurie, dar are beneficii uimitoare și pentru ten. Trucurile care te ajută să obții un ten luminos, fără imperfecțiuni.
25.03.2024 | 17:42
De ce e bine sa iti pui o jumatate de cartof crud pe fata Trucul genial care poate scapa de o problema frecventa
Cartoful are o mulțime de beneficii uimitoare pentru ten. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Cartoful este una dintre cele mai populare legume în rândul românilor. În principal, acesta este apreciat datorită multiplelor variante în care poate fi consumat. Însă, cartoful nu este doar o legumă versatilă în bucătărie, ci poate fi inclusă și în diversele trucuri de înfrumusețare ale pielii.

Cartoful te poate scăpa de unele dintre cele mai mari probleme ale tenului

De acum încolo, gospodinele vor privi cartofii cu alți ochi. Această legumă nu este doar delicioasă în farfurie, ci poate face minuni pentru ten. Cartoful stă la baza unora dintre cele mai eficiente tratamente și măști naturale pentru piele.

ADVERTISEMENT

Cea mai populară legumă în rândul românilor are beneficii uimitoare și poate șterge imediat cearcănele de pe orice tip de ten. În coaja cartofului se află anumite proteine care ajută la regenerare celulelor, dar și la vindecare cicatricilor post acneice.

Doamnele și domnișoarele care vor să aibă mereu un ten radiant și fără probleme, pot opta pentru prepararea anumitor măști naturale, pe bază de cartofi. Pe lângă efectele vizibile într-un timp relativ scurt, costurile sunt și ele reduse.

ADVERTISEMENT

În funcție de problema care se dorește a fi tratată, există câte o mască specială pe bază de cartofi. Această legumă este eficientă în obținerea unui ten luminos, șterge cearcănele de sub ochi și estompează ridurile.

Trei măști de cartofi pe care le poți prepara la tine acasă

Pentru a scăpa de cearcăne, trebuie să faceți o mască din cartofi cruzi. Este suficient să îmbibați o compresă un suc de cartofi pe care, mai apoi, să o aplicați în jurul ochilor. Pentru ca aceasta să fie eficientă, se recomandă să fie purtată pe întreaga durată a nopții.

ADVERTISEMENT

Persoanele care vor să estompeze ridurile trebuie să apeleze tot la cartofi. Pentru masca antirid, este nevoie să se amestece o lingură de piure de cartofi, cu una de piure de fasole și o lingură de lapte cald. Se va obține o mască de consistență medie care se va aplica pe față și se va lăsa să acționeze maxim 20 de minute.

Pentru a avea efectele dorite, se recomandă acoperirea măștii cu un prosop cât timp este pe față. Apoi, aceasta se îndepărtează cu apă, dacă pielea este grasă sau cu lapte, dacă pielea este uscată.

ADVERTISEMENT

Cartoful mai poate ajuta și la obținerea unui ten luminos. Pentru asta, aveți nevoie de un singur cartof care trebuie fiert în coajă, apoi pisat. Cartoful pisat se amestecă cu ulei de măsline sau cu ulei de migdale, apoi se adaugă glicerină de la farmacie.

Masca se încălzește pe calorifer sau pe baie de abur, după care se aplică pe ten. Aceasta are nevoie de maxim 20 de minute pentru a acționa asupra tenului și pentru a elimina celulele moarte. Pentru efecte vizibile, masca de cartof trebuie aplicată odată la 3-4 zile, timp de o lună jumătate.

ADVERTISEMENT
Tags: