Life

Care este drumul groazei din România. Preoţii vorbesc despre o mireasă moartă într-un accident de maşină care bântuie locul şi sperie şoferii

Drumul groazei din țara noastră. Preoții vorbesc despre moartea unei mirese care a avut loc aici, în urma unui accident rutier.
15.07.2023 | 19:00
Care este drumul groazei din Romania Preotii vorbesc despre o mireasa moarta intrun accident de masina care bantuie locul si sperie soferii
Acest loc ar fi bântuit de o mireasă moartă. Ce legendă ascunde. Sursa foto: Cronica de Găești, Adevărul, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Drumul groazei din România. Numeroase accidente au loc aici, iar la un moment dat șoferi tineri își pierdeau viața în repetate rânduri. În această zonă a murit cândva o mireasă, chiar în ziua nunții sale, și se crede că sufletul ei bântuie, fiind neliniștit.

Drumul groazei din România. Ar fi bântuit de o mireasă moartă. Ce spun preoții

Locația mai este cunoscută și ca ”Troița Margaretei”, după numele miresei, iar în urma decesului său, la doar 26 de ani, părinții i-au ridicat o troiță. Tânăra a avut parte de un sfârșit cumplit, produs în timpul unui accident de mașină. Toți cei din autovehicul au supraviețuit, cu excepția sa.

ADVERTISEMENT

Drumul Național 7, din județul Dâmbovița, are o poveste demnă de filmele de groază. Se găsește, mai exact, la ieșirea din Găești, înspre București. În anul 1936, mașina în care era Margareta Ștefănescu, care se căsătorea cu fiul arhitectului Ion Mincu, a intrat în coliziune cu un cap de pod.

În ziua când și-a luat rămas bun de la această lume, tânăra mireasă era pasager în dreapta șoferului și a pierit pe loc. Asta în timp ce mulțimi de invitați o așteptau în Câmpulung. În mod neașteptat, restul pasagerilor au fost neatinși.

ADVERTISEMENT

”În 1936, în călătoria de nuntă de la Bucureşti către Câmpulung, pe un drum perfect drept, la intrarea în Găeşti s-a sfârşit tragic. Fiind drumul neasfaltat, s-a creat foarte mult praf din cauza unui camion şi şoferul nu a mai văzut perfect drumul pe care trebuia să îl parcurgă.

Din păcate, maşina în care se găsea mireasa, care stătea în dreapta şoferului, a intrat în coliziune cu un cap de pod şi parbrizul i-a tăiat jugulara. A murit pe loc”, a spus preotul Marian Dinițoiu, de la Biserica Flămânda din Câmpulung, pentru Adevărul.

ADVERTISEMENT

Biserică ridicată în memoria miresei moarte. Unde se află

La scurt timp după înmormântare, tatăl miresei, Gheorghe Ștefănescu, și-a visat mai mereu copila plângând, rugându-l să-i construiască o casă pe un deal și o aducă înapoi la Câmpulung. Bărbatul a interpretat aparițiile în vis ca un semn că trebuie să construiască o biserică.

Între 1930 și 1940, Gheorghe Ștefănescu a construit o biserică, foarte scumpă pentru acele timpuri, cu meșteri italieni, cu piatră din Albești și cu marmură. Lăcașul a fost ridicat pe ruinele altuia, numit ”Schitul Mireselor”, unde fetele sărace erau înzestrate.

ADVERTISEMENT

Odată ce biserica a fost gata, trupul Margaretei a fost adus și îngropat într-un mormânt de marmură, precum un voal. Apoi, nu i-a mai apărut în vis tatălui plângând. Astăzi, locul este cunoscut ca Biserica Flămânda din Câmpulung sau ”Biserica Miresei”.

Totuși, chiar dacă sufletul i s-a mai liniștit după ridicarea bisericii, se spune că tot bântuia pe la locul accidentului, în căutarea mirelui. În intervalul 2008-2009 au murit 12 tineri în accidente rutiere, iar alții au fost grav răniți. Rudele victimelor cred că este vorba despre ceva paranormal la mijloc

Nu ştiu ce o mai fi aici că a murit atâta lume în acest loc. Şi au murit mulţi tineri. Mie mi-a murit nepotul de 19 ani, în septembrie 2008. E adevărată legenda aceea cu mireasa moartă şi cu faptul că din cauza ei se întâmplă astfel de accidente. E prea mare coicidenţa”, a spus tot pentru Adevărul și Floarea Eugenia.

Un sobor de preoți a sfințit troița presupusă a fi bântuită

În anul 2009, un sobor format din mai mulți preoți au venit să sfințească troița bântuită. De atunci, nu se mai produc atât de multe accidente rutiere la fața locului și sunt mai puțini cei care își pierd viața. Dincolo de acestea, se crede că tinerii îndrăgostiți care vor merge în Biserica Flămânda din Câmpulung sau ”Biserica Miresei” nu vor divorța niciodată.

ADVERTISEMENT
Afacerea unor buzoieni care câştigau o avere de pe urma oamenilor. Se puneau...
Afacerea unor buzoieni care câştigau o avere de pe urma oamenilor. Se puneau în faţă la ghişeul de Permise apoi vindeau locurile
Viața
Viața "secretă" a lui Victor Pițurcă. Mărturii dureroase despre trecutul fostului selecționer
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani...
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani soția cu cea mai cunoscută amantă din România
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul...
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul ei a fost înșelat de soție. 𝐑𝐄𝐀𝐂𝐓̦𝐈𝐀 𝐀𝐌𝐔𝐙𝐀𝐍𝐓𝐀̆
Anunț teribil despre Ion Iliescu! Adevărul despre execuția soților Ceaușescu
Anunț teribil despre Ion Iliescu! Adevărul despre execuția soților Ceaușescu
Cea mai scurtă zi din an. La ce dată va fi evenimentul astral
Cea mai scurtă zi din an. La ce dată va fi evenimentul astral
Andreea Marin e transformată TOTAL! Este de nerecunoscut de când a ieșit din...
Andreea Marin e transformată TOTAL! Este de nerecunoscut de când a ieșit din spital: „Am slăbit 16 kilograme”
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei:...
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei: ”O să-i respectăm dorința! Nu vrem război...”
Fabrică din România închisă din cauza pierderilor. Câți oameni vor fi concediați
Fabrică din România închisă din cauza pierderilor. Câți oameni vor fi concediați
Testul pe care îl pică 7 din 10 români. Mută un singur băț...
Testul pe care îl pică 7 din 10 români. Mută un singur băț de chibrit, în mai puțin de 20 de secunde, pentru a obține rezultatul corect
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română