Drumul groazei din România. Numeroase accidente au loc aici, iar la un moment dat șoferi tineri își pierdeau viața în repetate rânduri. În această zonă a murit cândva o mireasă, chiar în ziua nunții sale, și se crede că sufletul ei bântuie, fiind neliniștit.
Locația mai este cunoscută și ca ”Troița Margaretei”, după numele miresei, iar în urma decesului său, la doar 26 de ani, părinții i-au ridicat o troiță. Tânăra a avut parte de un sfârșit cumplit, produs în timpul unui accident de mașină. Toți cei din autovehicul au supraviețuit, cu excepția sa.
Drumul Național 7, din județul Dâmbovița, are o poveste demnă de filmele de groază. Se găsește, mai exact, la ieșirea din Găești, înspre București. În anul 1936, mașina în care era Margareta Ștefănescu, care se căsătorea cu fiul arhitectului Ion Mincu, a intrat în coliziune cu un cap de pod.
În ziua când și-a luat rămas bun de la această lume, tânăra mireasă era pasager în dreapta șoferului și a pierit pe loc. Asta în timp ce mulțimi de invitați o așteptau în Câmpulung. În mod neașteptat, restul pasagerilor au fost neatinși.
”În 1936, în călătoria de nuntă de la Bucureşti către Câmpulung, pe un drum perfect drept, la intrarea în Găeşti s-a sfârşit tragic. Fiind drumul neasfaltat, s-a creat foarte mult praf din cauza unui camion şi şoferul nu a mai văzut perfect drumul pe care trebuia să îl parcurgă.
Din păcate, maşina în care se găsea mireasa, care stătea în dreapta şoferului, a intrat în coliziune cu un cap de pod şi parbrizul i-a tăiat jugulara. A murit pe loc”, a spus preotul Marian Dinițoiu, de la Biserica Flămânda din Câmpulung, pentru Adevărul.
La scurt timp după înmormântare, tatăl miresei, Gheorghe Ștefănescu, și-a visat mai mereu copila plângând, rugându-l să-i construiască o casă pe un deal și o aducă înapoi la Câmpulung. Bărbatul a interpretat aparițiile în vis ca un semn că trebuie să construiască o biserică.
Între 1930 și 1940, Gheorghe Ștefănescu a construit o biserică, foarte scumpă pentru acele timpuri, cu meșteri italieni, cu piatră din Albești și cu marmură. Lăcașul a fost ridicat pe ruinele altuia, numit ”Schitul Mireselor”, unde fetele sărace erau înzestrate.
Odată ce biserica a fost gata, trupul Margaretei a fost adus și îngropat într-un mormânt de marmură, precum un voal. Apoi, nu i-a mai apărut în vis tatălui plângând. Astăzi, locul este cunoscut ca Biserica Flămânda din Câmpulung sau ”Biserica Miresei”.
Totuși, chiar dacă sufletul i s-a mai liniștit după ridicarea bisericii, se spune că tot bântuia pe la locul accidentului, în căutarea mirelui. În intervalul 2008-2009 au murit 12 tineri în accidente rutiere, iar alții au fost grav răniți. Rudele victimelor cred că este vorba despre ceva paranormal la mijloc
”Nu ştiu ce o mai fi aici că a murit atâta lume în acest loc. Şi au murit mulţi tineri. Mie mi-a murit nepotul de 19 ani, în septembrie 2008. E adevărată legenda aceea cu mireasa moartă şi cu faptul că din cauza ei se întâmplă astfel de accidente. E prea mare coicidenţa”, a spus tot pentru Adevărul și Floarea Eugenia.
În anul 2009, un sobor format din mai mulți preoți au venit să sfințească troița bântuită. De atunci, nu se mai produc atât de multe accidente rutiere la fața locului și sunt mai puțini cei care își pierd viața. Dincolo de acestea, se crede că tinerii îndrăgostiți care vor merge în Biserica Flămânda din Câmpulung sau ”Biserica Miresei” nu vor divorța niciodată.