Life

De ce să nu mai pui lapte în piureul de cartofi. Trucul genial prin care poți obține o textură cremoasă

De ce să nu mai adaugi lapte în piureul de cartofi. Poți obține o textură cremoasă a preparatului cu ajutorul unui truc genial.
01.04.2024 | 19:47
De ce sa nu mai pui lapte in piureul de cartofi Trucul genial prin care poti obtine o textura cremoasa
De ce să nu mai adaugi lapte îmn piureul de cartofi. Sursa foto: Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Află de ce e mai bine să nu pui lapte în piureul de cartofi. Pentru ca preparatul să aibă o textură cremoasă, e bine să ții cont de un truc folosit de marii bucătari.

De ce să nu mai pui lapte în piureul de cartofi. Ingredientul care îi oferă o textură cremoasă

Cartofii se pot utiliza în bucătărie pentru numeroase preparate, unul dintre cele mai gătite fiind piureul, care se prepară destul de ușor și pentru care nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.

ADVERTISEMENT

Piureul de cartofi este consumat, de cele mai multe ori, ca garnitură pentru friptură. Se prepară în mai multe moduri, iar unele gospodine folosesc diverse ingrediente pentru a-l face mai gustos.

Cartoful conține mai multe substanțe nutritive, cum ar fi vitaminele B, B3, B6, C, acid folic, fier, magneziu și calciu. În plus, pielița sa conține și fibre. Un cartof fiert conține 26 de calorii.

ADVERTISEMENT

Rețeta clasică de piure de cartofi conține câteva ingrediente de bază. Este vorba despre cartofi, sare, apă, ulei, unt, sare și piper. Pentru a-i oferi o aromă mai puternică, dar și pentru a-l face mai cremos, multe persoane, printre care și bucătari, preferă să-i adauge lapte.

Cu toate acestea, dacă vrei ca piureul de cartofi să fie mai cremos și mai puțin uscat, nu laptele este ingredientul pe care trebuie să-l utilizezi. Un alt produs lactat poate fi folosit pentru ca preparatul să aibă o consistență cremoasă.

ADVERTISEMENT

Mai exact, laptele poate fi înlocuit cu smântână sau chiar cu brânză de vaci. În acest fel, va avea o textură mai groasă și mai densă, în același timp, notează foodstory.protv.ro.

Dacă vrei ca piureul să aibă această consistență, cea mai bună variantă este să-l amesteci manual. Vei avea un preparat cremos și delicios, pentru care nu ai nevoie de lapte.

ADVERTISEMENT

Cât de mult trebuie să fiarbă cartofii

Marii bucătari recomandă gătirea cartofilor întregi, fără coajă pentru a absorbi mai puțină apă și pentru a păstra mai mult amidon. Dacă faci acest lucru, atunci piureul va fi mai fin și se va lega mai bine.

De obicei, cartofii trebuie lăsați la fiert timp de aproximativ 20 de minute. Pentru a vedea dacă sunt gata mai devreme, poți să-i verifici cu ajutorul unui cuțit. E bine să pui o mână de sare în apa în care fierb cartofii, pentru ca piureul să aibă un gust mai bun.

ADVERTISEMENT
Tags: