ADVERTISEMENT
News

Care este protocolul de vizitare al pacienților grav bolnavi de COVID-19. Document oficial

Autor: Alexandru Năstase | 11.04.2021 | 15:26
Care este protocolul de vizitare al pacienților grav bolnavi de COVID-19. Document oficial
Pacienții grav bolnavi de COVID-19 pot fi vizitați. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

FANATIK îți spune care este protocolul de vizitare al pacienților grav bolnavi de COVID-19. Astfel, pe perioada internării în unitatea sanitară, pacientul infectat cu SARS-CoV-2 și care prezintă simptome severe de boală poate beneficia, la cerere, de vizita unui membru al familiei, reprezentantului legal, cu acordul medicului curant.

ADVERTISEMENT

În vederea asigurării protecției membrului familiei/ aparținătorului legal, vizita poate avea loc dacă se respectă mai multe condiții.

Concret, o singură persoană poate intra la pacient, o singură dată. De asemenea, timpul alocat vizitei este de maximum 15 minute.

ADVERTISEMENT

Care este protocolul de vizitare al pacienților grav bolnavi de coronavirus

Vizitatorul poartă echipament complet individual de protecție asigurat cu titlu gratuit de către unitatea sanitară în care este internat pacientul, conform metodologiei în vigoare.

Totodată, cel care merge la spital respectă toate măsurile sanitare care se impun. Nu este permisă introducerea niciunui obiect în zona în care sunt îngrijiți pacienții cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Trebuie specificat că pe perioada internării în unitatea sanitară, pacientul infectat cu SARS-CoV-2 poate beneficia, la cerere, de asistență religioasă, potrivit specificului cultului din care face parte, și cu acordul medicului curant.

Un singur cleric oficiant poate intra la pacient, o singură dată și în acest caz timpul alocat serviciului religiosfiind de maximum 15 minute.

ADVERTISEMENT

Clericul poartă echipament complet individual de protecție asigurat cu titlu gratuit de către unitatea sanitară în care este internat pacientul, conform metodologiei în vigoare. Acesta respectă toate măsurile sanitare care se impun.

Se vor folosi doar obiecte de cult care pot fi dezinfectate înainte și după utilizare, cu acordul medicului curant. Nu sunt permise obiecte care generează flacără deschisă/închisă sau scânteie.

ADVERTISEMENT

În unitățile sanitare în care există clerici angajați, aceștia vor asigura asistența religioasă pentru credincioșii cultului recunoscut cu acordul căruia a fost angajat, de comun acord cu medicul curant.

Vezi întreg documentul oficial AICI.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!