News

Care sunt locurile cu cel mai mare grad de risc în contextul pandemiei de coronavirus! Raed Arafat a făcut anunțul

09.07.2020 | 16:06
Care sunt locurile cu cel mai mare grad de risc in contextul pandemiei de coronavirus Raed Arafat a facut anuntul
ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că au trecut aproape 6 luni de la izbucnirea epidemiei de coronavirus pe teritoriul României, situația nu este deloc îmbucurătoare. În ultimele 24 de ore au fost confirmate nu mai puțin de 614 cazuri noi de îmbolnăvire, cel mai mare număr de până acum, dintr-un total de 13.179 de teste prelucrate.

În aceste condiții, este lesne de înțeles de ce a patra etapă a planului de relaxare a măsurilor se amână pe termen nedeterminat. În plus, Raed Arafat a lansat un nou apel către cetățeni, îndemnându-i să dea dovadă de responsabilitate și să respecte recomandările autorităților.

ADVERTISEMENT

În caz contrar, riscă să ne confruntăm cu o situație de proporțiile celei care se înregistra până nu demult în Italia, unde mii de persoane s-au stins din viață în urma infectării cu acest agent patogen. Totodată, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a enumerat locurile care prezintă cel mai mare grad de risc, iar printre ele se află și lăcașurile de cult.

Locurile de care trebuie să te ferești în această perioadă. Sunt cele mai periculoase pentru transmiterea coronavirusului

În roșu avem cinematografele, teatrele în spațiu închis, lăcașurile de cult, transportul în comun, transportul cu avionul, sporturile de contact, petrecerile în interior, barurile, cluburile de noapte. Acestea sunt considerate cele mai periculoase.

ADVERTISEMENT

După care, la nivel portocaliu, avem sălile de fitness, avem frizeria, stomatologiaavem lucrul în birou – este periculos dacă ești cu mai multe persoane în birou și din cauza asta trebuie să porți mască – restaurantele în spațiu închis. Nu ai cum să vezi 555 de cazuri și să vii să spui că relaxăm în plus. Așteptăm să vedem ce se întâmplă cu aceste cazuri”, a declarat Raed Arafat la Digi 24.

Președintele Klaus Iohannis, apel pentru români: „Sănătatea noastră, a tuturor, ține și de conștiința fiecăruia”

Totodată, în ziua în care autoritățile au anunțat un nou record negativ al cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19, Klaus Iohannis i-a îndemnat pe cetățeni să respecte toate măsurile de igienă și protecție recomandate de specialiști. „Oricâte eforturi ar face statul, sănătatea noastră, a tuturor, ține și de conștiința fiecăruia”, avertizează șeful statului.

ADVERTISEMENT

Am intrat, de aproape o jumătate de an deja, într-o perioadă cu extrem de multe incertitudini și este absolut normal să resimțim nesiguranță și să ne dorim ca totul să revină cum a fost. Și eu îmi doresc asta. Deocamdată însă acest lucru, din păcate, nu este posibil.

Avem soluții pentru a ne relua viețile cât mai aproape de normalitate, însă ține de responsabilitatea fiecăruia dintre noi să reușim acest lucru. Oricâte eforturi ar face statul, sănătatea noastră, a tuturor, ține și de conștiința fiecăruia.

ADVERTISEMENT

Să purtăm mască, să respectăm distanțarea fizică și să ne spălăm des pe mâini! Asta ne spun medicii. Aceste trei măsuri nu sunt menite să ne facă viața mai grea, ci, dimpotrivă, să ne protejeze. Ele ne asigură libertatea de a face în siguranță aproape toate activitățile de care ne bucuram înainte de pandemie. Să nu pierdem ceea ce am câștigat deja! Suntem o națiune puternică și putem să trecem împreună cu bine și peste această perioadă”, a declarat Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT