News

Care sunt persoanele cele mai predispuse la forme grave de coronavirus. Avertismentul pneumologului Florin Mihălțan

26.04.2020 | 07:43
Care sunt persoanele cele mai predispuse la forme grave de coronavirus Avertismentul pneumologului Florin Mihaltan
ADVERTISEMENT

De la startul pandemiei de coronavirus s-a vorbit mult despre care sunt persoanele cele mai predispuse la forme grave de coronavirus. Pneumologii trag un semnal de alarmă și spun că, pe Glob, comorbiditățile s-au schimbat.

Care sunt persoanele cele mai predispuse la forme grave de coronavirus. Avertismentul pneumologului Florin Mihălțan

Un pneumolog renumit din țara noastră avertizează asupra a două boli ale pacienților care pot provoca, imediat după infecție, forme grave ale coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Profesorul dr. Florin Mihălțan a vorbit la o televiziune din România despre miturile de prevenție împotriva infecției cu Covid-19.

Acesta a dezvăluit că persoanele care suferă de hipertensiune arterială și diabet sunt, în acest moment, la nivel european, cele mai predispuse la forme grave ale bolii.

ADVERTISEMENT

Pneumologul a dezvăluit că din cei infectați cu coronavirus, în jur de 81% fie nu au simptome fie sunt cazuri ușoare, 14% sunt forme mai grave, iar 5% sunt cazurile cele mai severe care ajuns la terapie intensivă.

Acesta a mai declarat, la Antena 3, că specialiștii au descoperit că ”o inversare în ordinea comorbidităților”. Astfel, dacă în China cei mai predispuși la cazuri grave cauzatoare de deces erau fumătorii, în Europa pe primul loc sunt cei cu hipertensiune arterială și cei cu diabet.

ADVERTISEMENT

Mihălțan: ”Tinerii au un risc mai mare de infecție”

Reputatul pneumolog român a mai lansat un avertisment și a spus că ”Tinerii au un risc mai mare de infecție, iar vârsta a treia are afecțiuni mai dese”.

În ceea ce privește seria de mituri conforma cărora unele substanțe sau legume sunt utile contra Covid-19, Mihălțan ține să le pună capăt.

ADVERTISEMENT

”S-a vorbit despre efectul benefic al usturoiului. Nu există așa ceva. S-a vorbit despre vitamina C, care într-o anumită doză e protectivă. Vitamina C crește imunitatea, dar nu e protectivă pentru COVID-19 în mod special.

La vitamina D3 sunt discuții pro și contra. Se mai vorbește și de niște soluții oferite de medicina alternativă chinezească, care au susținere doar din tabăra specialiștilor chinezi.”, a mai spus acesta la postul de știri.

ADVERTISEMENT