Sport

Carlo Ancelotti, probleme cu legea în Spania! Este acuzat de fraudă fiscală

Carlo Ancelotti, antrenorul lui Real Madrid, are probleme cu autoritățile. Tehnicianul italian este anchetat de fraudă fiscală în Spania.
12.07.2023 | 18:53
Carlo Ancelotti probleme cu legea in Spania Este acuzat de frauda fiscala
Carlo Ancelotti este acuzat de fraudă fiscală în Spania. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Carlo Ancelotti a intrat în atenția autorităților spaniole după ce a fost acuzat de fraudă fiscală. Antrenorul italian al lui Real Madrid a păcălit Fiscul spaniol și datorează suma în valoare de 386.361 euro.

Carlo Ancelotti, probleme cu legea în Spania! Este acuzat de fraudă fiscală

Carlo Ancelotti a fost chemat în fața procurilor. Antrenroul italian este acuzat de fraudă fiscală, deoarece în 2014, nu a plătit impozitul pentru o sumă de 386.361 euro, ce reprezintă drepturile de imagine, potrivit El Mundo.

ADVERTISEMENT

Magistratul María Inmaculada Lova a ajuns la finalul anchetei și a concluzionat că antrenorul de 64 de ani nu a efectuat plata impozitelor în primul mandat petrecut pe banca celor de la Real Madrid.

Per total, antrenorul care va prelua naționala Braziliei la finalul sezonului 2024 a adus o pagubă totală în valoare de 400.000 de euro Fiscului spaniol după ce a fost achitat în 2015 pentru un al doilea dosar.

ADVERTISEMENT

Carlo Ancelotti și-a recunoscut fapta în fața judecătorilor

Carlo Ancelotti nu este prima figură marcantă din fotbalul spaniol care apelează la „fenta” Fiscului spaniol. Gerard Pique, Lionel Messi sau Sergio Ramos sunt câțiva dintre fotbaliștii care au avut de-a lungul timpului probleme cu Fiscul spaniol.

Concret, antrenorii și jucătorii își declară veniturile prin intermediul unor firme sau deloc. Conform sursei menționate, Carlo Ancelotti și-a recunoscut fapta și s-a arătat vinovat în fața judecătorilor.

ADVERTISEMENT

Astfel, italianul nu va fi condamnat la închisoare cu suspendare, ci ar urma să scape cu o amendă penală, separat de suma pe care Carlo Ancelotti trebuie să o returneze Fiscului spaniol. În 2016, Lionel Messi a fost condamnat la 21 de luni de închisoare cu suspendare, însă sentința a fost comutată în amendă penală.

Carlo Ancelotti va pleca la naționala Braziliei

Carlo Ancelotti o va părăsi pe Real Madrid la finalul sezonului 2023/2024 pentru a merge pe banca naționalei Braziliei. Mutarea a fost anunțată oficial de preşedintele Confederaţiei Braziliene de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Astfel, „Don Carlo” va fi pe banca Selecao la viitoarea ediție a Copa America. Întrecerea va avea loc în Statele Unite, în perioada 20 iunie – 14 iulie 2024. După despărțirea de Tite și până la venirea lui Carlo Ancelotti, naționala Braziliei va fi pregătită de Fernando Diniz, antrenorul lui Fluminense.

ADVERTISEMENT