Sport

Carlos Alcaraz a mărturisit visul carierei înainte de a împlini vârsta de 20 de ani: „Voi munci pentru asta”

Carlos Alcaraz a dezvăluit care este visul carierei. Tânărul tenismen iberic va împlini vârsta de 20 de ani, vineri, 5 mai.
05.05.2023 | 06:49
Carlos Alcaraz a marturisit visul carierei inainte de a implini varsta de 20 de ani Voi munci pentru asta
Carlos Alcaraz a dezvăluit marele vis al carierei. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Carlos Alcaraz (2 ATP) a dezvăluit chiar înaintea împlinirii vârstei de 20 de ani că marele țel al carierei de tenismen este să devină unul dintre cei mai buni jucători din istoria „sportului alb”. Ibericul s-a calificat în semifinalele competiției ATP de la Madrid după ce a revenit în setul secund cu Karen Khachanov.

Carlos Alcaraz, marele vis al carierei înainte de a împlini 20 de ani: „Voi munci pentru asta”

Carlos Alcaraz a devenit în toamna anului trecut cel mai tânăr lider mondial din toate timpurile, după ce a câștigat turneul de la US Open. În această perioadă, jucătorul iberic vrea să își treacă în cont al patrulea trofeu Masters 1000 din carieră, dar și al patrulea titlu obținut în acest sezon după competiția de la Madrid.

ADVERTISEMENT

Campion en-titre la Madrid, Carlos Alcaraz, care va împlini 20 de ani pe 5 mai, a fost întrebat despre marele vis al carierei de tenismen. Conștient de dificultate, tânărul sportiv iberic a precizat că vrea să devină unul dintre cei mai buni jucători din istorie și va munci pentru această distincție.

„Visul meu în tenis în acest moment este să devin unul dintre cei mai buni jucători de tenis din istorie. Știu că acesta este un vis mare, probabil mult prea mare. Dar în această lume trebuie să visezi mare și trebuie să gândești mereu pozitiv.

ADVERTISEMENT

Vreau să fac parte dintrecei mai buni jucători de tenis din istorie și voi munci pentru asta”, au fost cuvintele lui Carlos Alcaraz. În cele 150 de meciuri disputate în circuitul ATP, Carlos Alcaraz a înregistrat 117 victorii și 33 de înfrângeri.

Carlos Alcaraz s-a calificat în semifinale la ATP Madrid

Carlos Alcaraz are șanse reale de a-și apăra titlul cucerit anul trecut la Madrid. În sezonul precedent, ibericul a trecut în sferturi de Rafael Nadal și în semifinale de Novak Djokovic, în timp ce în marea finală l-a învins pe Alexander Zverev.

ADVERTISEMENT

Carlos Alcaraz s-a calificat în semifinale la ediția din 2023 a turneului de la Madrid după victoria cu Khachanov (12 ATP), scor 6-4, 7-5. Jucătorul rus a condus cu 5-2 în setul secund, însă Alcaraz a câștigat cinci game-uri consecutive și a închis partida în minimum de seturi.

Pentru un loc în marea finală, Carlos Alcaraz îl va înfrunta pe Borna Coric (20 ATP). Va fi prima întâlnire directă între cei doi tenismeni. În actuala stagiune, Carlos Alcaraz a câștigat turneele de la Buenos Aires, Indian Wells și Barcelona.

ADVERTISEMENT

Cu procentajul celor 78 de victorii în cele 150 de meciuri disputate în circuitul ATP, Carlos Alcaraz a depășit foști legendari tenismeni, precum Pete Sampras (77,4%), Boris Becker (76,9%), Andre Agassi (76%), Arthur Ashe (75,4%) sau Andy Murray (75,2%).

ADVERTISEMENT