Sport

Carlos Alcaraz, surprins de nivelul arătat în meciul din optimi cu Alexander Zverev. Ibericul are cifre fantastice pe zgură

Carlos Alcaraz l-a învins lejer pe Alexander Zverev în optimile de finală de la Madrid Open 2023 și s-a arătat surprins de calitatea foarte bună a jocului său.
03.05.2023 | 14:33
Carlos Alcaraz surprins de nivelul aratat in meciul din optimi cu Alexander Zverev Ibericul are cifre fantastice pe zgura
Carlos Alcaraz l-a învins lejer pe Alexander Zverev în optimile de finală de la Madrid Open 2023 și s-a arătat surprins de calitatea foarte bună a jocului său. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Carlos Alcaraz a revenit cu succes pe terenul de tenis după accidentarea suferită la Miami. Campionul de la US Open 2022 a câștigat primul turneu pe zgură al sezonului, la Barcelona, și vrea să repete performanța și la Madrid, unde este campion en-titre.

Carlos Alcaraz, încântat de jocul din partida cu Alexander Zverev

În optimile de finală de la Madrid Open 2023, Carlos Alcaraz l-a demolat pe Alexander Zverev, scor 6-1, 6-2, în mai puțin de o oră și jumătate, într-o reeditare a finalei de anul trecut din capitala Spaniei.

ADVERTISEMENT

La finalul întâlnirii care l-a dus în sferturile de finală, ibericul a fost uluit de nivelul de joc pe care l-a arătat și s-a declarat mândru că a putut să aibă o astfel de evoluție chiar în fața propriilor suporteri.

”Pentru mine, este incredibil să joc la un nivel ca astăzi (n.r. – marți). Am jucat bine, mă simt foarte bine în acest moment și acest joc îmi dă multă încredere. Cei mai buni jucători din lume își gestionează foarte bine nervozitatea și vreau să fiu ca ei.

ADVERTISEMENT

Încerc să nu arăt adversarului că sunt nervos. Vreau doar să mă bucur că sunt aici, la Caja Magica, în fața publicului meu. Este grozav pentru mine să joc aici, așa că mă bucur de fiecare moment”, a spus Alcaraz.

Alcaraz, noul rege al zgurii

Carlos Alcaraz, principalul favorit de la Madrid Open 2023 și ocupantul locului 2 în clasamentul mondial, urmează să-l întâlnească în sferturile de finală pe rusul Karen Khachanov, cap de serie numărul 10 și locul 12 ATP.

ADVERTISEMENT

Aflat pentru al treilea an la turneul de Masters din capitala Spaniei, el este doar al doilea jucător din istorie care câștigă nouă din primele zece partide jucate la Madrid. Primul care a reușit o astfel de performanță a fost chiar Zverez.

În 2021, Alcaraz a trecut în primul tur de francezul Adrian Mannarino pentru a pierde apoi în fața idolului său Rafael Nadal. Anul trecut, el s-a impus pe zgura de la Caja Magica, într-un turneu în care a trecut pe rând de Nadal, Djokovic și Zverev.

ADVERTISEMENT

Carlos Alcaraz, care a pierdut doar de două ori în 2023, are un raport victorii-înfrângeri pe zgură de 55-12. Jucătorul spaniol a câștigat 82,1% din meciurile jucate pe suprafața roșie și doar Nadal și Djokovic au procentaje mai bune, din 2010 până în prezent.

ADVERTISEMENT