Fotbal intern

Carlos Fortes, arma secretă a lui Mangia. Portughezul este menajat pentru derby-ul FCSB – U Craiova

16.02.2019 | 11:47
Carlos Fortes arma secreta a lui Mangia Portughezul este menajat pentru derbyul FCSB  U Craiova
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova va juca sâmbătă, de la ora 14:00, în deplasare, împotriva celor de la FC Hermannstadt, în etapa a 24-a a Ligii 1 Betano. Oltenii vin după victoria importantă împotriva celor de la CFR Cluj, scor 2-0. Andrei Cristea a reușit să deschidă scorul, din pasa lui Mihăilă, în timp ce Elvir Koljic a dublat avantajul oltenilor. Dacă fostul căpitan al lui Poli Iași se simte foarte bine în Bănie, celălalt transfer important efectuat de Craiova în această iarnă, portughezul Carlos Fortes, nu a apucat încă să debuteze. FANATIK a aflat însă că Fortes este aproape de o revenire pe gazon și ar putea debuta chiar în partida contra celor de la FCSB.

Carlos Fortes a fost una dintre telenovele perioadei de transfer din această iarnă. Portughezul a fost aproape să ajungă la FCSB, dar negocierile s-au oprit pe axa Gigi Becali – impresarii lui Carlos Fortes – oficialii lui Gaz Metan Mediaș. „A existat un acord între cele două cluburi. FCSB putea să meargă mai departe și să intre în acest proces de negocieri cu jucătorul. Situația a fost mai complicată, jucătorul e deținut în coproprietate de Gaz Metan. Toți banii intrau la noi, apoi erau împărțiți. Erau mulți intermediari. Dacă jucătorul nu a ajuns la un acord cu clubul, nu e vina noastră”, spunea noul antrenor al medieșenilor, Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Carlos Fortes a fost aproape de FCSB, înainte să ajungă la Universitatea Craiova

După mai multe runde de negocieri, oficialii FCSB au renunțat la Carlos Fortes și s-au reorientat. Astfel, roș-albaștrii l-au semnat pe Ioan Hora, fostul golgeter al României în perioada în care juca la Pandurii Târgu Jiu. De altfel, Hora a și debutat cu gol în tricoul lui FCSB, în partida cu FC Hermannstadt din etapa precedentă.

Revenind la Carlos Fortes, el nu s-a antrenat în această iarnă cu Gaz Metan Mediaș, după ce a intrat într-un conflict cu conducerea clubului. Fortes s-a întors în Portugalia, unde s-a antrenat individual, până să fie contactat de U Craiova. De altfel, FANATIK a anunțat la mijlocul lunii ianuarie de planul patronului Mihai Rotaru de a-l deturna pe atacantul lusitan de la FCSB. În cele din urmă, Fortes a ajuns în Bănie la începutul acestei luni, în schimbul a 150.000 de euro + TVA, plus 10% din următorul transfer.

ADVERTISEMENT
Carlos Fortes a semnat cu Universitatea Craiova la începutul acestei luni, după lungi negocieri cu FCSB

După efectuarea acestei mutări, portughezul a spus: ”A fost o perioadă dificilă pentru mine pentru că nu am putut să mă antrenez normal cu echipa Gaz Metan. Toată lumea ştie care a fost situaţia mea… Dar mă bucur că într-un final totul s-a rezolvat şi că am rămas în România.  La Craiova am şansa să lupt pentru titlu şi mi se pare extraordinar. Craiova are cei mai frumoşi şi fanatici fani. Sunt nerăbdător să joc pe un stadion plin. E momentul să luptăm şi să câştigăm cât mai multe meciuri. Craiova joacă cel mai frumos fotbal din Liga 1.”

FC Hermannstadt – Universitatea Craiova se joacă sâmbătă, 16 februarie, de la ora 14:00. Ambele echipe au nevoie neapărată de victorie: Hermannstadt să rămână în cursa pentru playoff, Craiova să stea în plasa liderului CFR Cluj și a echipei de pe locul secund, FCSB. După acest meci, pentru olteni urmează un test important, pe Arena Națională, împotriva echipei antrenate acum de Mihai Teja.

ADVERTISEMENT