News

Carmen Bejan, studenta criminală din Timișoara, a fost propusă pentru eliberare condiționată

Studenta criminală din Timișoara a fost propusă pentru eliberare condiționată. Carmen Bejan a fost arestată în august 2009 pentru crimă comisă la Universitatea de Medicină din Timişoara.
20.11.2021 | 17:26
Carmen Bejan studenta criminala din Timisoara a fost propusa pentru eliberare conditionata
Carmen Bejan, studenta criminală din Timișoara
ADVERTISEMENT

Studenta condamnată la 20 de ani de închisoare pentru crima din căminul Universităţii de Medicină din Timişoara, comisă în august 2009, a fost propusă pentru eliberarea condiţionată.

Carmen Şatran (fostă Bejan) a fost arestată în august 2009 pentru crimă comisă în căminul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara. Fapta odioasă a îngrozit toată România la acea vreme.

ADVERTISEMENT

Tânăra a fost condamnată la 19 ani şi opt luni de închisoare. După ce a executat trei sferturi din pedeapsă, studenta poate fi propusă pentru eliberarea condiţionată.

Carmen Bejan, studenta criminală din Timișoara, aproape de a obține eliberarea condiționată. „Și-a dat seaman de gravitatea faptei”

Comisia pentru eliberări condiţionate de la Penitenciarul Gherla, acolo unde este încarcerată Carmen Şatran, a propus eliberarea condiţionată, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT

Cererea a fost trimisă către Judecătoriei Gherla. La şedinţa de judecată în care s-a pus în discuţie eliberarea sa condiţionată, studenta criminală a cerut să fie eliberată condiţionat. Aceasta a afirmat că „a participat la cursuri şi şi-a dat seama de gravitatea faptei”.

Potrivit documentelor depuse la dosar de Penitenciarul Gherla, tânăra condamnată pentru uciderea şi tranşarea unui bărbat de etnie rromă, trebuia să execute 5.387 de zile de închisoare pentru a putea fi pusă în discuţie eliberarea sa condiţionată.

ADVERTISEMENT

Până în 9 septembrie 2021, când cazul său a fost analizat de comisia de eliberări condiţionate din penitenciar, Carmen Şatran a executat efectiv 4.422 de zile din cele 5.387 de zile de închisoare necesare pentru a putea fi aplicată eliberarea condiționață.

Cum a ajuns studenta condamnată să fie propusă pentru eliberare condiționată

„Deţinuta nu a fost sancţionată disciplinar şi a înregistrat mai multe recompense. A muncit în timpul detenţiei (428 zile). A fost receptivă la unele activităţi cultural-educative. Persoana privată de libertate nu are antecedente penale şi este la prima analiză”, se arată în raportul comisiei de eliberări condiţionate din Penitenciarul Gherla.

ADVERTISEMENT

De asemenea, a obținut alte 540 de zile pe baza legii recursului compensatoriu, care le oferă zile de libertate deţinuţilor cazaţi în condiţii improprii.

Carmen Bejan a fost condamnată la 20 de ani de închisoare

În 20 ianuarie 2011, Curtea de Apel Timișoara i-a condamnat pe Carmen Bejan si Sergiu Florea la 20 de ani de închisoare cu executare.

Crima odioasă s-a petrecut în 2009 la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara. Bucăți ale cadavrului unui bărbat de etnie rromă au fost găsite în mai multe cartiere din Timișoara, iar ancheta i-a indicat pe Carmen Bejan și pe iubitul ei, Sergiu Florea, ca asasini ai bărbatului.

Carmen Bejan a fost încarcerată în 2011 în Penitenciarul Arad și a încercat să-și refacă viața din spatele gratiilor.

În detenție, Carmen s-a îndrăgostit de un alt deținut, Claudiu Șatran. Acesta se afla la închisoare pentru trafic de droguri.

ADVERTISEMENT
Tags: