Life

Carmen Brumă, semnal de alarmă după ce a aflat despre un caz tulburător: “Este una dintre marile mele temeri”

Carmen Brumă, semnal de alarmă după ce a aflat despre un caz tulburător. Partenera lui Mircea Badea a discutat despre un subiect sensibil.
15.11.2023 | 16:37
Carmen Bruma semnal de alarma dupa ce a aflat despre un caz tulburator Este una dintre marile mele temeri
Carmen Brumă a tras un semnal de alarmă. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Carmen Brumă a tras un semnal de alarmă după ce a aflat despre cazul tulburător al unei tinere. Partenera lui Mircea Badea a vorbit despre dependența tinerilor de droguri.

Carmen Brumă a tras un semnal de alarmă. Vedeta, marcată de un caz tulburător

În vârstă de 46 de ani, Carmen Brumă are un stil de viață sănătos și este expertă în nutriție. Recent, aceasta a abordat subiectul consumului de substanțe interzise printre adolescenți.

ADVERTISEMENT

Vedeta a fost marcată de o poveste a unei mame a cărei fiică este dependentă de Amfetamină. Partenera lui Mircea Badea a adus în discuție faptul că, în România, nu există posibilități pentru a-i trata corespunzător pentru oamenii dependenți.

Carmen Brumă a observat cum mama fetei respective era blamată pentru dependența adolescentei. Aceasta a explicat că unii copii simt nevoia să găsească un refugiu atunci când au parte de traume.

ADVERTISEMENT

În cazul ei, refugiul a fost mâncarea, la un moment dat, dar nu dă vina pe părinți, ci pe viață. Vedeta nu consideră că părintele nu trebuie blamat pentru astfel de lucruri, așa cum au procedat mulți internauți.

Vă mărturisesc că asta este una dintre marile mele temeri. Doamne, am coșmaruri cu chestia asta! Și mă uitam la comentarii, iar multe dintre ele erau ceva de genul – ‘da, dar tu unde ai fost când fii-ta s-a apucat de Amfetamină?’

ADVERTISEMENT

Sigur că multe cazuri vin de la niște copii neglijați. Sigur că mulți vin din familii unde au trăit anumite traume, iar drogul e un refugiu. Dar nu e tot timpul așa, eu sunt un copil care s-a refugiat în mâncare, într-o anumită etapă a vieții mele.

Și mâncarea era pentru mine atunci ca un soi de drog, dar ai mei n-au avut efectiv nicio vină. N-a fost vina lor, a fost vina… vieții. A fost vina mea.

ADVERTISEMENT

N-aș blama părintele, așa, din start. Nu cred că e tot timpul așa. Eu după ce am auzit prin ce trecea femeia aia, săraca…

Doamne, deci mie îmi venea să mă duc să o iau în brațe, nu să-i zic – ‘ce-ai făcut cucoană când fii-ta s-a drogat’ ! Băi, deci mi-a fost o milă, mi s-a rupt sufletul! Băi, deci mi-a fost o milă, mi s-a rupt sufletul!, a spus Carmen Brumă pe Instastory.

Carmen Brumă: “Ce mi se pare dezamăgitor…”

Vedetei i s-a părut trist faptul că oamenii au blamat-o pe fiica femeii respective când, de fapt, realitatea este că tinerii nu pot beneficia de un tratament corespunzător în România. Carmen Brumă a pus și problema faptului că astfel de cazuri se pot înmulți.

“ Povestea femeia aia că trebuie să o țină pe sărmana copilă legată de pat ca să nu-și facă rău și să nu facă rău nici altora, iar cum după două săptămâni o dă din spital acasă, că n-au cum s-o țină, nu există sistem, nu există legislație. Mi se pare îngrozitor!

Și în condițiile astea, ce mi se pare mie dezamăgitor și lipsit de speranță este faptul că ăia care comentau, care reflectă într-o oarecare măsură mentalitatea generală, pe ăia îi interesa să o blameze pe săraca femeie, când problema de bază este că nu avem un sistem profesionist pentru astfel de cazuri.

Ce faci cu astfel de cazuri care se înmulțesc? Unde-i duci, ce faci cu copiii ăștia? Asta mi se pare problema reală”, a mai spus partenera de viață a lui Mircea Badea pe rețelele sociale.

Vlad Zaha, adevărul despre problema centrelor de dezintoxicare

Criminologul Vlad Zaha, specializat la Universitatea Oxford, a explicat cum se face dezintoxicarea tinerilor în România. Mai exact, aceștia sunt tratați la spitalele de psihiatrie, însă acestea nu sunt pregătite pentru tratarea unor astfel de afecțiuni. Pacienții au nevoie de un tratament de lungă durată, iar centrele de dezintoxicare publică nu există la noi în țară în acest moment.

“Și știm foarte bine ce condiții sunt în spitalele de psihiatrie din România. Nici nu mai vorbesc despre centre de post-cură. După tratarea episoadelor de criză, de sevraj, adică după stabilizare, în termeni medicali, pacienții au nevoie de sesiuni de post-cură de foarte lungă durată.

Vorbim despre câteva luni de zile, iar perioada se poate extinde și la câțiva ani de zile. Nu avem niciun centru din acesta în România, iar centre de dezintoxicare publice, pur și simplu, nu există la momentul acesta”, a spus specialistul pentru DCnews.ro.

De altfel, nici testele antidrog efectuate în școli nu sunt tocmai eficiente, deoarece pot să nu ofere un rezultat clar. Dacă, totuși, arată că un copil a consumat substanțe interzise, atunci părintele ar trebui să meargă la IML și să suporte costurile pentru analize.

ADVERTISEMENT