Life

Carmen Brumă și-a dezvăluit secretul: cum să mâncăm de sărbători ca să nu ne îngrășăm. Sfaturi practice

Carmen Brumă a dezvăluit care este secretul pentru a nu ne îngrășa de sărbători. Cum să mâncăm pentru a evita kilogramele în plus.
20.12.2022 | 15:46
Carmen Bruma sia dezvaluit secretul cum sa mancam de sarbatori ca sa nu ne ingrasam Sfaturi practice
Carmen Brumă a explicat cum să mâncăm de sărbători ca să nu ne îngrășăm. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Carmen Brumă a explicat metodele pe care să le aplicăm pentru a nu ne îngrășa de sărbători. Putem mânca din orice preparat, cu condiția să ținem cont de două lucruri importante.

Cum să mâncăm de sărbători ca să nu ne îngrășăm, potrivit lui Carmen Brumă

Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, iar românii vor gusta din preparatele tradiționale. De la masă nu vor lipsi carnea de porc, sarmalele, salata boeuf și cozonacul.

ADVERTISEMENT

Tentațiile sunt mari în perioada sărbătorilor, însă Carmen Brumă a explicat cum putem evita să luăm câteva kilograme în plus după masa de Crăciun.

Partenera lui Mircea Badea este foarte pasionată de sport și, în general, de stilul de viață sănătos, iar la 45 de ani are o siluetă impecabilă. 

ADVERTISEMENT

Carmen Brumă a dezvăluit cele două metode cu ajutorul cărora nu ne vom îngrășa de sărbători.

Una dintre aceste metode este prevenția. Astfel, ar trebui să reducem consumul alimentar înainte de sărbători, iar de Crăciun vom avea cu câteva kilograme mai puțin.

ADVERTISEMENT

În acest fel putem consuma fiecare preparat tradițional fără să ne mai facem griji pentru greutate.

De asemenea, vedeta a atras atenția asupra faptului că sărbătoarea Nașterii Domnului durează trei zile, nu până pe 7 ianuarie, atunci când e Sfântul Ion, ceea ce înseamnă că doar în zilele de Crăciun ar trebui să mâncăm fără să ne gândim la siluetă.

ADVERTISEMENT

“Poți să te apuci de acum, de dinainte de Crăciun și să ai un fel de restricție calorică, adică să mănânci mai puțin până la Crăciun și eventualul surplus să vină pe acest teren deficitar.

Chiar dacă mai pui acolo un kilogram, cu ce ai dat jos până la Crăciun să se completeze și când tragi linie și faci bilanțul să nu fie o mare problemă.

Și la Crăciun, care durează trei zile, atenție mare!, Crăciunul durează trei zile doar, da?! Crăciunul nu durează de pe 25 decembrie până pe 7 ianuarie, de Sfântul Ion, da? Aici avem o problemă, mare!”, a explicat Carmen Brumă pentru click.ro.

Moderația este foarte importantă de sărbători

A doua metodă este moderația, după cum a mai spus Carmen Brumă. Atunci când știm că mergem în vizită la cineva și știm că o să mâncăm, atunci nu mai trebuie să consumăm alte preparate și acasă, ci doar o singură masă copioasă.

Putem consuma din fiecare preparat de la masa de Crăciun, dar este important să facem acest lucru doar o singură dată pe zi și nu în cantități mari.

De exemplu, dacă mergi la masă la cineva, atunci nu mai mănânci dimineața, ci direct la prânz.

În perioada sărbătorilor trebuie să fim cumpătați și cu alcoolul. Iubita lui Mircea Badea nu recomandă mai mult de două sau trei pahare de alcool pe zi.

Este important să consumăm și apă după ce bem alcool pentru a evita deshidratarea.

“A doua modalitate este să fii foarte drămuit, să mănânci echilibrat în perioada Sărbătorilor. De exemplu, dacă te duci la masă la mama sau la socrii, sau la niște prieteni, la prânz, nu mai mănânci dimineața.

Mănânci prima masă a zilei la ora de prânz! Și cam asta ar fi toată ziua! Două – trei pahare de alcool, nu mai mult! La fiecare pahar de alcool, bei 200 de ml de apă ca să eviți deshidratarea!

Mănânci din fiecare preparat din care poftești și care îngrașă, mă refer aici la șorici, tobă, jumări, cozonac, salată de boeuf, o singură dată pe zi!”, a mai spus Carmen Brumă.

ADVERTISEMENT