Life

Carmen Iohannis, gafă vestimentară uriașă în lumea arabă: ”Confundă un dineu diplomatic cu bucătăria”

Soția președintelui României, Carmen Iohannis, încă o gafă cu vestimentația aleasă la o întâlnire oficială, tocmai în Emiratele Arabe Unite.
20.03.2023 | 15:18
Carmen Iohannis gafa vestimentara uriasa in lumea araba Confunda un dineu diplomatic cu bucataria
Carmen Iohannis, încă o gafă vestimentară la o întâlnire oficială / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ziua și gafa pentru Carmen Iohannis. După ce la întâlnirea cu Împăratul Japoniei, Carmen Iohannis s-a prezentat într-o rochie cu mânecă scurtă, soția președintelui României, Klaus Iohannis, a repetat ținutele ”avangardiste” și la întânirile oficiale din Emiratele Arabe Unite.

Carmen Iohannis, gafă vestimentară uriașă. Ce spun stiliștii

Îmbrăcată într-o rochie albă, diafană, lejeră, cu o pereche de sandale perfecte pentru plimbarea în nisipul fierbinte din lumea arabă, cu părut prins nu tocmai protocolar, Carmen Iohannis și-a însoțit soțul la întâlnirile oficiale din Emiratele Arabe Unite.

ADVERTISEMENT

Ajunsă în Masdar City, un oraș situat lângă Abu Dhabi, soția lui Klaus Iohannis a fost surprinsă în câteva imagini grăitoare. Iar ținuta ei a fost ”remarcabilă”, mai ales că avea loc la un eveniment diplomatic important.

FANATIK a discutat cu stiliști vestimentari pentru a afla părerea lor cu privire la hainele ”îndrăznețe” abordate de Carmen Iohannis. Iar Ovidiu Buta, unul dintre cei mai reputați stiliști din România, a fost necruțător cu prima doamnă a României.

ADVERTISEMENT

“Carmen Iohannis confundă un dineu diplomatic cu bucătăria și reușește să ne înfățișeze cea mai ciudată ținută purtată de-a lungul istoriei ei ca Primă Doamnă.

Rochia merită o cu totul asta destinație, în speță o plajă. Iar clama din cap merită o baie”, declară, în exclusivitate pentru FANATIK, cunoscutul stilist internațional Ovidiu Buta.

ADVERTISEMENT

Carmen Iohannis, ținute neprotocolare. A gafat de nenumărate ori

Aparițiile lui Carmen Iohannis în public sunt, de fiecare dată aproape, o mică ”aventură”. Iar ”ruleta rusească” când vine vorba de ținutele ei este, și acum, după ani buni de experiență, în vigoare. Soția președintelui României pare să aibă doar două variante! Ori elegantă din cale afară, ori… dezastru diplomatic.

De exemplu, în vara anului trecut, la întâlnirea cu regele și Regina Spaniei, Carmen Iohannis  a purtat o rochie perfect croită. Doar că, într-un moment în care se apreciază sobrietatea, ea a optat pentru o culoare de-a dreptul țipătoare a rochiei: fucsia. Pe atunci, gafa lui Carmen Iohannis i-a atras și o poreclă: Pantera Roz.

ADVERTISEMENT

Pentru ca tabloul să fie complet, și-a luat și niște sandale. Carmen Iohannis nu era la prima gafă însă. La fel cum a făcut zilele trecute, și la întâlnirea din Emiratele Arabe Unite. Iar în lumea dineurilor din lumea diplomației mondiale ”degețelele afară” nu sunt permise. Chiar și cu pedichiura făcută.

În 2019, Carmen Iohannis, la Slujba de Înviere a ”comis-o” din nou. Și-a luat o rochiță cam scurtă care să îi pună în valoare picioarele. Asta deși nu e model, ci soția președintelui României. În iarna lui 2018, Carmen Iohannis a reușit să gafeze din nou.

Mai exact, la întâlnirea din Franța cu cei din comunitatea Românească, deși era iarnă, soția lui Klaus Iohannis a ales o rochie, superbă, dar… de vară. A reușit însă să iasă în evidență. Iar aparițiile ei care sfidează protocolul sunt deja nenumărate…

Care sunt regulile protocolului la nivel înalt

De-a lungul timpul, Carmen Iohannis a tot fost criticată pentru aparițiile sale publice. Iar asta mai ales când vine vorba de vestimentația abordată. Și, chiar dacă este Prima Doamnă a României de aproape 9 ani deja, Carmen Iohannis reușește să gafeze și acum.

Aparițiile sale au iscat, de multe ori, adevărate dispute. Iar unul dintre cei care au încercat să explice protocolul a fost chiar Traian Băsescu. Fostul președinte al României, care, la rândul lui, nu era deosebit de elegant în public, dar respecta minimul protocolar a încercat să îi explice, întru-un limbaj simplu, regulile.

„Este o regulă a protocolului. Nu trebuie să ţi se vadă degetele de la picioare, deci nu te duci în sandale. Nu trebuie să se vadă umerii, nu trebuie să se vadă coatele, deci nu te duci în rochii fără mâneci. Nu trebuie să se vadă genunchii, deci nu te duci în rochii scurte. Această regulă sunt convins că a fost comunicată”, a spus Traian Băsescu la TV.

Carmen Iohannis a continuat însă cu gafele. Și, așa cum se poate observa, în ultima lună, a făcut două. Întâlniri oficiale toate.

ADVERTISEMENT