News

Carmen Iohannis nu s-a alăturat profesorilor intrați în grevă generală. Cum face aceasta cursuri cu elevii

Carmen Iohannis, soția președintelui României, nu este în grevă generală alături de miile de colegi din țară. Cum își ține aceasta cursurile.
22.05.2023 | 19:35
Carmen Iohannis nu sa alaturat profesorilor intrati in greva generala Cum face aceasta cursuri cu elevii
Carmen Iohannis nu este în grevă generală alături de colegi. Cum face aceasta cursuri cu elevii. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Carmen Iohannis, profesoară la un liceu din Sibiu, nu s-a alăturat dascălilor din țară intrați în grevă generală. Cum a ales aceasta să țină cursuri cu elevii în această perioadă a protestelor.

Carmen Iohannis nu este în grevă generală alături de colegi. Cum face aceasta cursuri cu elevii

De luni, 22 mai, peste 150.000 de profesori și circa 70.000 de angajați care fac parte din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic au intrat în grevă generală.

ADVERTISEMENT

Printre acești dascăli nu se numără Carmen Iohannis. Soția șefului statului a ales să țină cursuri cu elevii de la Liceul Gheorghe Lazăr din Sibiu. Aici, ea predă limba engleză.

De la primele ore ale zilei de luni, 22 mai, numeroase cadre didactice din Sibiu au intrat în grevă generală. Dascălii sunt deciși și nu vor să renunțe la grevă până când cerințele lor nu vor fi acceptate. În total, din unitățile de învățământ din Sibiu, 95% au intrat în grevă. Recent, profesorii și-au exprimat liber opinia și participarea.

ADVERTISEMENT

La liceul din Sibiu unde predă soția lui Klaus Iohannis, din cele 69 de cadre didactice, 51 de profesori au intrat în grevă generală. Carmen Iohannis și cadrele didactice care au ales să nu se alăture protestului au anunțat că vor face cursuri online, conform România TV.

De altfel, prima doamnă a României ar fi transmis că nu va lua parte la inițiativa colegilor săi. În weekend, reprezentanții liceului au spus că profesorii din Colegiul Național Gheorghe Lazăr care au vrut să își desfășoare orele în timpul grevei au făcut-o online.

ADVERTISEMENT

Persoanele care nu participă la grevă, vor lucra online”, susțin cei din conducerea Colegiului Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, conform Ora de Sibiu. De notat că soția președintelui nu este membru de sindicat.

Greva generală din Educație continuă și marți

Și marți, 23 mai, milioane de copii stau acasă. Greva din educație continuă. Liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hăncescu a spus că el și colegii sindicaliști resping oferta Guvernului.

ADVERTISEMENT

În plus, președintele FSLI a declarat, la B1TV, că este posibil ca în două zile să se ajungă la o participare de 100% la grevă a angajaților din învățământ. ”Păi, dar este logic. Așa cum v-am anunțat și ieri, această grevă a fost hotărâtă de oameni, în urma referendumului.

Oamenii sunt cei care sunt extrem de hotărâți, primesc foarte multe semnale din toată țara, se alătură și cei care n-au semnat pentru grevă în zilele trecute. Procentul este covârșitor, deci se va ajunge, așa cum am prorocit ieri, la 100% cred că în două zile”, a spus Hăncescu.

ADVERTISEMENT