News

Carnagiu în Brazilia: 41 de persoane au murit într-un accident rutier

26.11.2020 | 14:41
Carnagiu in Brazilia 41 de persoane au murit intrun accident rutier
ADVERTISEMENT

Un înfiorător accident rutier soldat cu moartea a peste 40 de persoane s-a produs la primele ore ale dimineții de miercuri, 25 noiembrie, în regiunea sud-estică a Braziliei, după ce șoferul autocarului în care se aflau a pierdut controlul volanului și a intrat în coliziune cu un camion.

În urma impactului puternic, alte 15 victime s-au ales cu răni grave și au fost transportate de urgență la spital. „Ştim că există morţi în carcasele autovehiculelor, dar nu ştim câţi”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției militare.

ADVERTISEMENT

Deși până la ora redactării acestei știri au fost raportate 41 de decese, autoritățile nu exclud ca bilanțul să fie mult mai mare, în condițiile în care în autocar se aflau peste 53 de persoane. În cauză a fost demarată o anchetă și urmează să se stabilească împrejurările exacte în care s-a produs nefericitul eveniment.

Unul dintre cele mai grave accidente rutiere din istoria recentă a Braziliei. Sunt 41 de morți

Când poliţiştii au ajuns la faţa locului în această dimineaţă, erau corpuri peste tot, nu puteai să spui cine era în camion şi cine în autocar”, este mărturia cutremurătoare a unui martor ocular.

ADVERTISEMENT

Într-o astfel de situație, transfuziile de sânge sunt esențiale și cea mai mare problemă este că stocurile sunt în scădere din cauza pandemiei de coronavirus”, a declarat secretarul de stat pentru sănătate Jean Gorinchteyn pentru rețeaua de televiziune Globo News.

Imaginile publicate pe rețelele de socializare surprind întocmai proporțiile acestui dezastru. Pot fi observate vehiculele sparte în bucăți, resturi împrăștiate peste drum, iar capătul frontal al autobuzului este complet rupt.

ADVERTISEMENT

Zeci de salvatori s-au deplasat la fața locului pentru a acorda îngrijiri medicale victimelor și a le transporta de urgență la spital. Tragedia a avut loc în Taguai, la aproximativ 340 km (211 mile) vest de Sao Paulo, cel mai mare oraș și capital economic al Braziliei.

Vreau să transmit condoleanțele familiilor și prietenilor victimelor acestui accident foarte cumplit”, a declarat guvernatorul Sao Paulo, Joao Doria.

ADVERTISEMENT

Din păcate, astfel de evenimente sunt extrem de frecvente în statul condus de Jair Bolsonaro, unul dintre cei mai controversați președinți din întreaga lume. Datele oficiale arată că 5.332 de persoane s-au stins în decurs de un an în urma accidentelor rutiere.

ADVERTISEMENT