News

Carnagiu pe șosea: un grup de motocicliști maghiari, spulberați de un șofer, lângă Hațeg

Un accident grav s-a produs duminică, pe drumul care face legătura între Caransebeș și Hațeg. Un șofer a lovit un grup de motocicliști.
16.07.2023 | 17:16
Carnagiu pe sosea un grup de motociclisti maghiari spulberati de un sofer langa Hateg
Motocicliștii maghiari au fost loviți în pălin de un șofer care a intrat pe contrasens / Foto: Observator
ADVERTISEMENT

Șase motocicliști maghiari au fost accidentați grav de un șofer român, între Caransebeș și Hațeg. Accidentul s-a produs duminică, iar două dintre victime au decedat.

Doi morți și un rănit, în rândul motocicliștilor maghiari

Primul apel la 112 s-a produs la ora 14:45, atunci când un martor a reclamat că pe FN 68 s-a produs un accident soldat cu victime omenești.

ADVERTISEMENT

La fața locului s-au deplasat de urgență agenți ai poliției orașului Hațeg, care au constatat că incidentul s-a produs după ce șoferul a încercat să facă o depășire pe contrasens.

Cei șase motocicliști maghiari circulau regulamentar, din sensul opus. Grăbindu-se să efectueze depășirea, șoferul a intrat în plin în grupul de motocicliști. Conducătorul auto, în vârstă de 56 de ani, este din municipiul Petroșani.

ADVERTISEMENT

În urma accidentului, două persoane au decedat pe loc. O a treia victimă, tot din grupul motocicliștilor maghiari, este rănită grav și a fost transportată de urgență la spital.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, informează Antena 3. Timp de câteva ore, traficul pe ambele sensuri a fost blocat. Între cele două localități nu există o rută ocolitoare, arată IPJ Hunedoara, într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Accidentele care implică motociclete devin tot mai dese

Accidentele auto care implică motocicliști sunt, din păcate, din ce în ce mai dese. Las începutul lunii iulie, o motocicletă s-a izbit violent de un microbuz în care se aflau șapte persoane, în județul Prahova.

Incidentul s-a petrecut în județul Prahova, pe DN72, iar motociclistul a ajuns sub dubă, de unde a fost extras după apariția echipajelor SMURD.

ADVERTISEMENT

Victima a fost găsită în stop cardio-respirator, însă medicii i-au aplicat metodele de resuscitare la timp. Ulterior, acesta a fost transportat la spital, în stare gravă.

În iunie, doi tineri, de 17 și 20 de ani, au murit în urma unui accident care s-a produs în județul Hunedoara. Cei doi se aflau pe un scuter și nu au fost observați de șoferul unui excavator, care se deplasa pe DN76.

Acesta a efectuat un viraj la stânga, fără să acorde prioritate motocicletei. De aici a rezultat un impact violent, în urma căruia cei doi tineri și-au pierdut viața.

ADVERTISEMENT
Tags: