News

“Carne refrigerată”: În Rusia, o morgă privată depozitează morții într-un frigider de supermarket

Cadavrele unor bătrâni dintr-un centru privat din Rusia erau depozitate într-un frigider de supermarket pe care scria "carne refrigerată".
14.07.2023 | 16:49
Carne refrigerata In Rusia o morga privata depoziteaza mortii intrun frigider de supermarket
Scandal în Samara: Cadavre depozitate în condiții șocante într-o morgă privată. Foto: Telegram.
ADVERTISEMENT

Cadavrele unor persoane în vârstă dintr-un centru privat din Rusia erau îngrămădite unele peste altele. În orașul Samara, o morgă privată a fost amenajată într-un depozit, iar cadavrele celor decedați sunt depozitate într-un frigider de supermarket, care are chiar și un semn pe care scrie “carne refrigerată”. O înregistrare video din această unitate a fost publicată de canalul rusesc de Telegram Baza.

Un depozit din Rusia, transformat într-o morgă privată

Astfel de metode de păstrare a morților au fost descoperite de jurnalista Ksenia Ștefan. Potrivit acesteia, cadavrele unor persoane în vârstă au fost îngrămădite unele peste altele într-un frigider, pe care l-a găsit într-un depozit.

ADVERTISEMENT

În această încăpere  au mai fost găsite coroane, sicrie și cruci. De aici, localnicii trebuie să ducă trupurile rudelor lor pentru înmormântare. Jurnalista a mai relatat că în Samara funcționează alte trei morgi private.

Mai târziu, un bărbat a venit la fața locului. Acesta i-a explicat jurnalistei că păstrează trupurile rudelor sale în frigider. Jurnalista a mai precizat că i s-au trimis încă trei adrese unde s-ar putea afla alte “morgi private”.

ADVERTISEMENT

Departamentul principal al Ministerului de Interne din Samara au efectuat un control după ce a apărut o înregistrare video dintr-un garaj cu o “morgă privată” în care cadavrele sunt depozitate într-un frigider etichetat “carne proaspătă”, a relatat RBC.

O crimă teribilă în Krasnoyarsk

Un tribunal din Krasnoyarsk a condamnat o localnică  la 11 ani de închisoare pentru uciderea colegului său de apartament, pe care l-a dezmembrat și a încercat să-l ducă în cămară, ascunzându-l într-un frigider.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii au constatat că în noaptea de 8 martie inculpata, în vârstă de 39 de ani, a devenit geloasă pe concubinul ei și i-a aplicat o lovitură fatală cu un cuțit.

Apoi, în încercarea de a ascunde urmele crimei, i-a dezmembrat cadavrul, l-a împachetat în saci și i-a pus într-un frigider, chemând firma de mutări care urma să mute frigiderul într-un depozit din cealaltă parte a orașului.

ADVERTISEMENT

Instanța a găsit-o pe femeie vinovată de comiterea unei infracțiuni prevăzute la partea 1 a articolului 105 din Codul penal al Federației Ruse  și a condamnat-o la 11 ani de închisoare. În plus, femeia a fost obligată să plătească o amendă de 700 de mii de ruble ca despăgubire pentru prejudiciul moral adus părții vătămate.

 

ADVERTISEMENT
Tags: