News

Alertă la Carrefour! Un produs depistat cu Salmonella a fost retras de la vânzare

Lanțul de magazine Carrefour România a anunțat că retrage de la vânzare un produs alimentar depistat cu Salmonella. Cetățenii care l-au achiziționat sunt anunțați să nu-l consume.
17.11.2021 | 14:56
Alerta la Carrefour Un produs depistat cu Salmonella a fost retras de la vanzare
ADVERTISEMENT

Retailerul Carrefour România SA a anunțat inițierea procesului de retragere de la vânzare a unui aliment depistat cu Salmonella Enteritidis.

Cetățenii care au achiziționat acest produs sunt îndemnați să nu-l consume, să-l distrugă sau să-l returneze în unitățile comerciale de unde l-au cumpărat.

ADVERTISEMENT

Carrefour retrage de la comercializare un tip de pipote de pui. Produsul, depistat cu Salmonella

Conform unei informări postate pe site-ul Autorității Naționale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (A.N.S.V.S.A.), produsul ”Pipote de pui 500 G” livrat de societatea Copanex SRL, nu mai este comercializat.

”Vă informăm că societatea Copanex SRL a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului Pipote Pui 500G, ca urmare a evidenţierii prezenţei Salmonella Enteritidis în produs. Retragerea de la comercializare se aplică produselor: Pipote Pui 500G Copanex, Cod EAN: 7896589533311, Lot/DLC: 080921/15.06.2022.

ADVERTISEMENT

Persoanelor care deţin produse din acest lot li se recomandă să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat”, se precizează în informarea ANSVSA.

Autoritățile mai anunță că suma de bani achitată de pentru aceste produse va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

ADVERTISEMENT

”Salmonella poate provoca afecţiuni grave stomacale sau intestinale (salmoneloza)”, precizează ANSVSA.

Un alt produs comercializat în supermarketurile Carrefour, retras în urmă cu câteva zile

Recent, pe 13 noiembrie, societatea comercială Carrefour România a anunțat retragerea de la comercializare a produsului tobă de porc “Drag de România”.

ADVERTISEMENT

Procedura de retragere de la comercializare a fost decisă ca urmare a evidențierii prezenţei Listeria monocytogenes, potrivit ANSVSA.

ADVERTISEMENT

Retragerea de la comercializare se aplică produselor din lotul/DLC 007041021 / 18.11.2021, conform sursei citate.

”Persoanelor care deţin produse din acest lot li se recomandă să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat, se precizează în informarea ANSVSA.

Persoanele care au consumat produsul şi care prezintă febră simplă sau însoţită de dureri de cap sunt rugate să consulte medicul şi să raporteze acest consum, notează ANSVSA.

Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum şi cele în vârstă, trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome, deoarece ele pot indica listerioza, boala potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni, se menţionează în informarea ANSVSA.

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, se arată pe site-ul ANSVSA.