Life

Cartierul din București de care oamenii trebuie să fugă. Prețurile apartamentelor au crescut enorm

Cartierul din București pe care oamenii ar trebui să-l evite. Prețurile apartamentelor au crescut destul de mult în ultima perioadă.
09.04.2024 | 14:23
Cartierul din Bucuresti de care oamenii trebuie sa fuga Preturile apartamentelor au crescut enorm
Cartierul din București unde prețurile au crescut enorm. Sursa foto: Facebook, Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cartierul din București unde prețurile apartamentelor au crescut enorm. În comparație cu anul 2023, creșterea este una considerabilă. Zona nu se număra, totuși, printre cele mai căutate.

Cartierul din București unde prețurile au crescut foarte mult. Oamenii ar trebui să-l evite

În fiecare an, prețurile apartamentelor din cartierul Drumul Taberei din Capitală au crescut destul de mult, deși nu se număra printre cele mai căutate zone din București.

ADVERTISEMENT

Potrivit Ziarul Financiar, primul trimestru din 2024 a înregistrat o creștere de 4% în martie 2024 față de martie 2024. Trei zone au avut o evoluție de două cifre, și anume Olteniței-Brâncoveanu, Moșilor-Ștefan și Drumul Taberei.

În martie 2024, media prețurilor apartamentelor a ajuns la 106.500 de euro. Este o creștere de 0,6% sau 700 de euro față de luna februarie 2024.

ADVERTISEMENT

De asemenea, este o creștere de 4,1% sau 4.300 de euro față de martie 2023, conform  Indexului Imobiliar ZF, realizat împreună cu compania de consultanţă imobiliară SVN România.

“Piaţa rezidenţială a înregistrat o creş­tere în primul trimestru din 2024, cu mai multe tranzacţii nu doar comparativ cu anul anterior cât şi faţă de 2022, anul de referinţă pentru vânzările de locuinţe din România. (…)

ADVERTISEMENT

Preţurile înregistrează o creştere mai accentuată, într-un context în care, majorările salariale depăşesc net, în continuare, creşterile de preţuri din piaţa rezidenţială, existând toate premisele pentru o evoluţie mai semni­ficativă a preţurilor în acest an”, a explicat Andrei Sârbu, CEO SVN Romaânia.

Anul acesta, în martie, prețul mediu pentru vânzarea apartamentelor noi și vechi a fost de 1,799 euro/metru pătrat. Totodată, pentru vânzarea unui apartament nou, prețul mediu a fost de 1.824 de euro/metru pătrat, tot în martie 2024. Prețul din urmă este cu 15% mai mare comparativ cu luna martie 2023 și cu 4% față de februarie 2024.

ADVERTISEMENT

Pentru apartamentele vechi, prețul de cerere a fost de 1.771 euro/metru pătrat, cu 10% mai ridicat față de martie 2023. A fost, de altfel, cu 2% mai mare decât prețul din februarie 2024.

Nici chiriile nu sunt tocmai ieftine în Capitală. Pentru un salariu mediu de 6.100 de lei, 40% din venituri sunt pentru plata chiriei, potrivit unei analize recente.

ADVERTISEMENT