Life

Cartierul din București unde a fost o pădure în care se ascundeau tâlharii și haiducii. Acum e plin de lux și opulență

Cartierul din București unde era o pădure în care obișnuiau să se ascundă tâlharii și haiducii. În prezent este plin de lux și opulență.
20.04.2024 | 20:00
Cartierul din Bucuresti unde a fost o padure in care se ascundeau talharii si haiducii Acum e plin de lux si opulenta
Cartierul din București unde în trecut se ascundeau tâlharii și haiducii. Sursa foto: Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cartierul din București care era, în trecut, o pădure unde se ascundeau tâlharii și haiducii. Acum este, însă, un loc plin de lux și opulență și se numără printre cartierele elegante din Capitală.

Cartierul din București unde a fost o pădure în care se ascundeau tâlharii și haiducii

În București există numeroase cartiere, fiecare dintre ele având o poveste interesantă. Unele dintre acestea erau păduri cu mult timp în urmă, iar acum sunt cartiere de lux.

ADVERTISEMENT

Multe persoane locuiesc în cartierul Cotroceni din București, care acum este unul dintre cele mai luxoase și cochete, însă nu toată lumea știe istoria acestei zone din Capitală.

Cotroceni este un cartier vechi, cu o semnificație aparte pentru istoria Bucureștiului. Conform istoricilor, numele cartierului provine de la verbul “a cotroci”, care înseamnă “s scotoci” sau “a adăposti”, notează b365.ro.

ADVERTISEMENT

În trecut, acest loc era doar o pădure în care obișnuiau să se ascundă tâlharii și haiducii. Pădurea Cotrocenilor se întindea aici cu mai bine de patru secole în urmă.

La vremea respectivă, logofătul Șerban Cantacuzino deținea multe dintre terenurile aflate pe malul vestic al Dâmboviței, inclusiv pădurea Cotrocenilor.

ADVERTISEMENT

Șerban Cantacuzino nu era agreat de domnitorul Duca, așa că s-a ascuns în această zonă timp de câteva zile. A rămas ascuns până s-au calmat conflictele dintre el și domnitor, iar lucrurile au revenit la normal.

Pentru a-și exprima recunoștința față de localnici, Șerban Cantacuzino a ridicat, în perioada în care a domnit Țara Românească, Mănăstirea Cotroceni, precum și un palat domnesc.

ADVERTISEMENT

Mănăstirea a devenit una dintre cele mai influente din Țara Românească, având multe terenuri în proprietate, iar activitatea culturală era intensă. În acest loc a fost tipărită “Biblia de la 1688”, prima traducere integrală a Bibliei în limba română.

În cartierul Cotroceni se află și alte clădiri importante. Printre ele se numără Palatul Cotroceni, ridicat la sfârșitul secolului al XIX-lea, atunci când era reședință regală. În prezent, este reședința președintelui României.

Academia Militară, realizată la finalul anilor ’30 de către arhitectul modernist Duiliu Marcu, este o altă clădire importantă. Bulevardul Eroilor se desfășoară în fața platoului Academiei, iar acesta se bifurcă de-o parte și de alta a clădirii.

ADVERTISEMENT
Tags: