Life

Cartierul din București unde a fost o pădure în care se ascundeau tâlharii și haiducii. Acum e plin de lux și opulență

Cartierul din București unde era o pădure în care obișnuiau să se ascundă tâlharii și haiducii. În prezent este plin de lux și opulență.
20.04.2024 | 20:00
Cartierul din Bucuresti unde a fost o padure in care se ascundeau talharii si haiducii Acum e plin de lux si opulenta
Cartierul din București unde în trecut se ascundeau tâlharii și haiducii. Sursa foto: Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cartierul din București care era, în trecut, o pădure unde se ascundeau tâlharii și haiducii. Acum este, însă, un loc plin de lux și opulență și se numără printre cartierele elegante din Capitală.

Cartierul din București unde a fost o pădure în care se ascundeau tâlharii și haiducii

În București există numeroase cartiere, fiecare dintre ele având o poveste interesantă. Unele dintre acestea erau păduri cu mult timp în urmă, iar acum sunt cartiere de lux.

ADVERTISEMENT

Multe persoane locuiesc în cartierul Cotroceni din București, care acum este unul dintre cele mai luxoase și cochete, însă nu toată lumea știe istoria acestei zone din Capitală.

Cotroceni este un cartier vechi, cu o semnificație aparte pentru istoria Bucureștiului. Conform istoricilor, numele cartierului provine de la verbul “a cotroci”, care înseamnă “s scotoci” sau “a adăposti”, notează b365.ro.

ADVERTISEMENT

În trecut, acest loc era doar o pădure în care obișnuiau să se ascundă tâlharii și haiducii. Pădurea Cotrocenilor se întindea aici cu mai bine de patru secole în urmă.

La vremea respectivă, logofătul Șerban Cantacuzino deținea multe dintre terenurile aflate pe malul vestic al Dâmboviței, inclusiv pădurea Cotrocenilor.

ADVERTISEMENT

Șerban Cantacuzino nu era agreat de domnitorul Duca, așa că s-a ascuns în această zonă timp de câteva zile. A rămas ascuns până s-au calmat conflictele dintre el și domnitor, iar lucrurile au revenit la normal.

Pentru a-și exprima recunoștința față de localnici, Șerban Cantacuzino a ridicat, în perioada în care a domnit Țara Românească, Mănăstirea Cotroceni, precum și un palat domnesc.

ADVERTISEMENT

Mănăstirea a devenit una dintre cele mai influente din Țara Românească, având multe terenuri în proprietate, iar activitatea culturală era intensă. În acest loc a fost tipărită “Biblia de la 1688”, prima traducere integrală a Bibliei în limba română.

În cartierul Cotroceni se află și alte clădiri importante. Printre ele se numără Palatul Cotroceni, ridicat la sfârșitul secolului al XIX-lea, atunci când era reședință regală. În prezent, este reședința președintelui României.

Academia Militară, realizată la finalul anilor ’30 de către arhitectul modernist Duiliu Marcu, este o altă clădire importantă. Bulevardul Eroilor se desfășoară în fața platoului Academiei, iar acesta se bifurcă de-o parte și de alta a clădirii.

ADVERTISEMENT
Tags:
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat...
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat după alegeri. Urmează 24 de ore critice pentru premierul slovac
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani...
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani care a părăsit definitiv SUA pentru România: E un exemplu
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al...
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini fabuloase cu cei doi
Doi absolvenți de MIT, acuzaţi că au furat milioane de dolari în criptomonede,...
Doi absolvenți de MIT, acuzaţi că au furat milioane de dolari în criptomonede, în doar 12 secunde
Răzvan Simion s-a pocăit! Decizia incredibilă luată la 43 de ani! ''Fac tot...
Răzvan Simion s-a pocăit! Decizia incredibilă luată la 43 de ani! ''Fac tot felul de terapii interesante''
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților