Life

Cartofi prăjiți în stil grecesc. Ingredientul secret ce face delicioasă rețeta

Cartofi prăjiți în stil grecesc. Această rețetă este foarte simplă, dar are un ingredient secret care face rețeta cu adevărat delicioasă.
10.05.2023 | 18:31
Cartofi prajiti in stil grecesc Ingredientul secret ce face delicioasa reteta
Cartofi prăjiți în stil grecesc. Foto: Captură Youtube / Mariana's Baking
ADVERTISEMENT

Cum se fac cartofii prăjiți în stil grecesc. Au un ingredient secret care îi face cu adevărat delicioși! Iată cum se prepară rețeta, pas cu pas.

Cartofi prăjiți în stil grecesc. Au un ingredient secret

Cum se fac cartofii prăjiți în stil grecesc, o rețetă foarte simplă, dar care poate fi cu adevărat delicioasă, care te mai salvează de la banalii cartofi prăjiți. Această rețetă conține mai multe legume, așa că este perfectă pentru un aport de nutrienți.

ADVERTISEMENT

Cartofi prăjiți din această rețetă sunt făcuți într-un mod diferit, dar delicios. Secretul gustului acestora constă ingredientul secret, anume usturoiul. Iată cum se prepară acești cartofi prăjiți în stil grecesc.

Ingrediente necesare:

cartofi – 800 grame,

ceapă – 1 bucată,

dovlecel – 1 bucată,

ardei roșu bulgăresc -1 bucată,

conopidă  – 200 grame,

căței de usturoi – 2 bucăți,

ulei de floarea soarelui – 60 ml,

sare și piper.

Rețetă de cartofi grecești, pas cu pas

Începem această rețetă cu vedeta, anume cartofii. Îi curățăm, îi spălăm și îi tăiem în felii wedges. Încălzim o tigaie cu niște ulei și prăjim cartofii în aceasta timp de circa 10 minute, până când sunt rumeniți.

ADVERTISEMENT

La final, îi scoatem de acolo, îi scurgem bine de ulei și îi condimentăm. Punem cartofii într-o tavă de copt și ne ocupăm de celelalte legume.

Desfacem conopida și o gătim timp de șapte minute în apă cu sare și o punem și pe ea peste cartofi. Curățăm ceapa și o tăiem rondele; la fel și procedăm și cu dovlecelul.

ADVERTISEMENT

Ardeiul trebuie tăiat fâșii, iar aceste legume le vom pune într-o tigaie cu ulei în care am prăjit usturoiul tocat. Punem legumele aici și le gătim timp de circa 10 minute.

Le punem și pe acestea alături de cartofi și de conopidă și apoi punem tava la cuptor. Lăsăm legumele la gătit la circa 200° pentru 15 minute.

ADVERTISEMENT

Rețeta de cartofi în stil grecesc poate fi servită și cu un sos făcută în casă, cum ar fi cel de usturoi, sau poate fi o garnitură pentru alte preparate.

ADVERTISEMENT