Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cârțu dă de pământ cu Ișfan și Ivan: “Cel mai mare luft din istoria Craiovei!”

Sorin Cârțu a dat de pământ cu Alexandru Ișfan și Andrei Ivan, după ratările din derby-ul CFR Cluj - Universitatea Craiova, scor 1-1, în a treia etapă a SuperLigii.
31.07.2023 | 15:50
Cartu da de pamant cu Isfan si Ivan Cel mai mare luft din istoria Craiovei
Sorin Cârțu a dat de pământ cu Ivan și Ișfan după ratările din CFR Cluj - Universitatea Craiova 1-1. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu a avut o reacție dură după ce Alexandru Ișfan și Andrei Ivan au fost protagoniștii unor ratări uriașe în derby-ul dintre CFR Cluj și Universitatea Craiova, încheiat la egalitate, scor 1-1. Fostul președinte al oltenilor a declarat la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI că Ișfan și Ivan au nevoie de un mental coach.

Cârțu dă de pământ cu Ișfan și Ivan: “Cel mai mare luft din istoria Craiovei!”

Universitatea Craiova a avut ocazii incredibile de a tranșa soarta partidei cu CFR Cluj. În cele din urmă, oltenii s-au mulțumit cu un egal în Gruia la debutul lui Laurențiu Reghecampf pe bancă. Andrei Ivan și Alexandru Ișfan au ratat incredibil pe finalul primei reprize.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu a dat de pământ cu cei doi jucători din Bănie. Legenda oltenilor a mărturisit că nu a văzut în întreaga istorie a Universității Craiova un luft ca cel al lui Alexandru Ișfan, care a ratat contactul cu mingea din preajma careului de șase metri.

„Așa luft n-am văzut în viața mea. N-am înțeles. Bine, pe Ivan poate îl mai înțeleg. Alergare, mai găsim niște explicații, mingea udă. Nu știu ce a gândit el, deși poarta era goală. N-ai cum. Portarul, nu a alunecat, a căzut din picioare și a lăsat toată poarta. Nu avea nicio scuză să nu dea gol. 

ADVERTISEMENT

Dar Ișfan ăla primește o pasă de la patru metri, băi, băieți. De la patru metri îi dă cineva pasă, pe stângul lui, și luftează. Așa luft n-am văzut. În repriza a doua cum a început a avut situație bună să tragă la poartă și și-a declinat responsabilitatea. I-a dat pasă lui Danciu. 

Nu știu de titular sau nu, dar dă-ți seama băi, copile! S-au dat niște bani pe tine. Fă ceva, fii preocupat, nu știu. E inadmisibil așa ceva să luftezi. Nu știu dacă în istoria Craiovei s-a văzut așa ceva, un asemenea luft, într-o poziție de așa natură. Mai luftezi când îți vine o centrare, o minge pe sus, îți sare prost, dar minge pe jos, liniștită, n-am înțeles nimic”, a declarat Sorin Cârțu, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu, explicații pentru prestațiile modeste ale lui Ivan: „Să ia un exemplu de la Mitriță”

Andrei Ivan și-a schimbat poziția din teren după venirea lui Alexandru Mitriță, iar randamentul numărului „9” de la Universitatea Craiova a scăzut dramatic. Sorin Cârțu a încercat să explice motivele care au dus la căderea lui Andrei Ivan și l-a dat exemplu pe Alexandru Mitriță.

Fostul jucător și antrenor din Bănie a avut doar cuvinte de laudă la adresa jucătorului revenit în vară la Universitatea Craiova, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK. „(n.r. Andrei Ivan) Nu știu ce să spun. Eu țin la copilul ăsta. Sunt printre cei care l-au susținut când era tânăr. L-am cultivat, l-am promovat. 

ADVERTISEMENT

Țin la el și vreau să își confirme și să își reconfirme încrederea și valoarea care îi se atribuie. Să ia un exemplu de la Mitriță care și aseară, exceptând ultimele minute când a căzut pe fondul oboselii, a fost ‘prima donnas’ echipei.

A intrat, a încercat, a tras. Este jucătorul care chiar nu face parte din filmul pe care ți l-am spus la început, de nu știe echipa să ucidă. Cu câțiva jucători care să-l sprijine în ceea ce face el, reușitele echipei ar fi mult mai remarcabile. 

„Ai avut poarta goală pe piciorul tău de bază”

Din punctul meu de vedere, n-ai nicio scuză pentru că la partida cu Dinamo când l-a faultat pe Mitriță în careu i-a pus mingea pe piciorul drept. Trebuia tu să dai gol fără să mai dea penalty. La partida de aseară nu te-a interesat că ești în stânga, în dreapta. Ai avut poarta goală pe piciorul drept, pe piciorul tău de bază, pe piciorul tău cel mai bun și dai pe lângă. 

El trebuie să se ajute singur. Îi trebuie o super concentrare pentru orice ar face. (n.r. are nevoie de mental coach) Cred că în cazul lui e nevoie, cum e și în cazul lui Ișfan. Ișfan obligatoriu. Sunt mai mulți pe aici care au nevoie. Caracterul ăsta ‘piftie’, de tremurici pentru anumite meciuri”, au fost cuvintele lui Sorin Cârțu.

FANATIK SUPERLIGA, emisiunea moderată de Horia Ivanovici care face spectacol la fiecare ediție poate fi urmărită ÎN DIRECT pe homepage-ul site-ului FANATIK.RO în fiecare luni, marți și vineri de la ora 10:30. ÎN PREMIERĂ, emisiunea se vede pe canalul de Youtube FANATIK și pagina de Facebook Horia Ivanovici în fiecare luni, marți și vineri, ora 17:30.

Sorin Cârțu a dat de pământ cu Ivan și Ișfan

ADVERTISEMENT