Life

Casa din București despre care se spune că e bântuită. E una dintre cele mai elegante clădiri din Capitală

Casa celebră din București despre care se crede că este bântuită. Se spune că aici și-ar face veacul nu mai puțin de 23 de suflete chinuite.
14.04.2024 | 16:50
Casa din Bucuresti despre care se spune ca e bantuita E una dintre cele mai elegante cladiri din Capitala
Casa celebră din București despre care se spune că ar fi bântuită. Sursa foto: colaj Fanatik/ Facebook
ADVERTISEMENT

Casa din București despre care se spune că este bântuită. Este elegantă, impunătoare și este posibil să fi trecut de multe ori pe lângă ea fără să-i cunoști povestea, dat fiind faptul că se află chiar pe Calea Victoriei.

Casa din București despre care se crede că este bântuită

Casa Vernescu din București este o bijuterie arhitecturală, construită în stil electic, cu două niveluri, parter și etaj. În centru se află un hol vast și o scară monumentală. Interiorul este unul impresionant, având decorații decorații aurite la tavane și pereți. vitralii și oglinzile masive, lambriuri din lemn de stejar și picturi elegante.

ADVERTISEMENT

Aproape de tavan există un loc acoperit numai cu  numele unor scriitori celebri, ca Seneca, Pascal sau Shakespeare. Pe plafon, există o pictură ce reprezintă „Dansul”, în colțurile căreia se află patru cartușe curbe ce simbolizează „Justiția”, „Adevărul” și „Forța”.

Casa Vernescu a fost construită în secolul XIX și are o istorie lungă. Este opera lui e Filip Lenș și a avut scopul de a servi ca dar pentru soția sa la nuntă. A servit de-a lungul timpului drept Colegiul Militar al Armatei Rusești, Colegiul Militar și Ministerul Războiului.

ADVERTISEMENT

Iar după un incendiu, moștenitorii au vândut-o lui Gheorghe „Guna” Vernescu, care a restaurat-o în stil occidental. Cel care s-a ocupat de lucrare a fost Ion Mincu, împreună cu pictorul George Demetrescu Mirea. La un moment dat, casa a fost vânduta statului, iar în prezent clădirea este sediul unui operator de cazinouri.

De ce se spune că este bântuită

Totuși, în ciuda frumuseții sale deosebite, Casa Vernescu ar avea și o latură întunecată. Se spune că aici locuiesc nu mai puțin de 23 de suflete care bântuie. Ar fi vorba despre spiritele unor persoane dependente de jocuri de noroc, care și-ar fi risipit averea.

ADVERTISEMENT

Legendele despre aparițiile supraomenești sunt alimentate și de faptul că vizitatorii care se apropie de clădire simt un miros puternic de sulf, care indica prezența celor din lumea de dincolo.

Oamenii au vorbit de mai multe ori despre acest miros diferit, pe care l-au pus pe seama fantomelor care ar locui în Casa Vernescu din București. Cei mai în vârstă, știu câteva povești.

ADVERTISEMENT

Unii afirmă că nu au fost puțini cei care au pierdut tot ce au adunat vreodată la ruletă și apoi au avut de suferit. Tragediile s-au terminat adeseori cu sinucideri sau întâmplări stranii în incinta cazinoului.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când au văzut spectacolul unic: "Dumnezeule! Am vrut să plâng"
Meseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: Nu...
Meseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: Nu trebuie să le fie ruşine! Aş fi vrut să facă mai mult!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Vlăduța Lupău, surpriză pentru soțul ei. Cum i-a dat vestea despre a doua...
Vlăduța Lupău, surpriză pentru soțul ei. Cum i-a dat vestea despre a doua sarcină
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion