Life

Castelul care se vinde cu 650.000 de euro. Cum au reacționat potențialii cumpărători: „Și fantomele?”

Un castel a fost scos la vânzare și oricine are 650.000 de euro îl poate cumpără, dar potențialii cumpărători au câteva griji legate de „fantome”.
11.01.2024 | 23:26
Castelul care se vinde cu 650000 de euro Cum au reactionat potentialii cumparatori Si fantomele
Un castel medieval a fost scos la vânzare. Sursa foto: colaj Fanatik/ Facebook Châteaux - Buying, Selling and Renovating
ADVERTISEMENT

Oricine poate deveni acum proprietarul unui castel. Clădirea situată în Franța a fost scoasă la vânzare cu prețul de 650.000 de euro și are pasaj subteran către biserica satului, ceea ce i-a speriat pe unii dintre potențialii cumpărători.

Un castel din Franța a fost scos la vânzare

Un castel de 700 mp din Auvergne, Franța, a fost scos la vânzare și costă 650.000 de dolari. Conform anunțului publicat pe un grup dedicat pe Facebook, oricine poate trăi visul medieval.

ADVERTISEMENT

Proprietatea îmbină istoria cu modernitatea, iar autorul garantează că fiecare detaliu a fost atent gândit. Castelul este situat în mijlocul unui peisaj pitoresc, la altitudinea de 1.085 m.

Locul a fost restaurat în secolul al XII-lea și reprezintă o adevărată artă din punct de vedere arhitectural. Zidurile de piatră au fost martore ai bătăliilor din trecut și au fost reconstruite pentru a păstra totul autentic.

ADVERTISEMENT

De altfel, acest castel are mai multe caracteristici excepționale. „Arhitectură medievală autentică. Interioare complet renovate. Spații de locuit spațioase și luminoase. Grădini private și terasă. Pasaj privat care leagă castelul de biserica satului. (…) Grădini terasate de epocă”, se arată în anunțul de vânzare.

Cum au reacționat potențialii cumpărători

Primul etaj al castelului este format dintr-un living cu un tavan autentic francez, bucătărie, toalete, cameră tehnică, dar și o cameră de recepție lucrată cu multă atenție și rafinament.

ADVERTISEMENT

La cel de-al doilea etaj al acestui castel există o zonă de dormit unde pot fi puse până la 10 paturi, două băi, precum și două toalete. În plus, tot de aici se mai face și accesul către un apartament separat, de 85 metri pătrați.

La ultimul etaj sunt mai multe mansarde transformabile. În plus, proprietatea dispune de temnițe, grajd și un porumbar. Castelul se vinde mobilat, instalația electrică este nouă, iar piesa de rezistență este pasajul subteran care duce direct spre biserica satului. 

ADVERTISEMENT

Cea din urmă este și cea care intrigat pe unii dintre cei care au văzut anunțul despre castel. „Și fantomele?”, „Pot avea în sfârșit temnița la care am visat mereu”, „Înfiorător”, sunt o parte dintre comentariile primite.

ADVERTISEMENT