Life

Castravetele este un fruct sau o legumă? Răspunsul te va uimi

Ce este castravetele? Fruct sau legumă? Explicația specialiștilor despre acest mister. Răspunsul lor îți va stârni o mare uimire.
18.05.2023 | 19:54
Castravetele este un fruct sau o leguma Raspunsul te va uimi
Ce spun specialiștii despre castraveti. Sursa foto: biaplant.ro
ADVERTISEMENT

Misterul castravetelui. Este un fruct sau o legumă? Această întrebare stă pe buzele multor persoane, deși mulți dintre noi am spune din start că este o legumă. Explicația specialiștilor te va uimi și îți vei pune semne de întrebare și față de restul fructelor și legumelor.

Misterul castraveților. Sunt fructe sau legume

Castraveții sunt produse alimentare foarte gustoase. Sunt adesea folosiți la salate sau incluși într-un meniu de dietă. Asta deoarece nu îngrașă și contribuie la procesul de detoxifiere a organismului. Mai mult decât atât, castraveții sunt utilizați și în îngrijirea tenului.

ADVERTISEMENT

Castraveții au, așadar, beneficii multiple și nu ne putem lipsi de ei. În pofida acestei situații, de-a lungul timpului s-au iscat întrebări legate de categoria din care fac parte: cea a legumelor sau a fructelor? Există o explicație pentru ambele cazuri.

Este bine știut faptul că legumele cresc în pământ, iar aici cunoaștem atât castravetele, cât și: ardeii, morcovii, ceapa, usturoiul, dovleceii, ridichea, mazărea, varza sau fasolea verde. Oamenii de știință, din domeniul botanicii, au o altă variantă. Ei spun că o legumă corespunde ”părții comestibile a unei plante vegetale”.

ADVERTISEMENT

Referitor la fructe, botanica menționează că sunt precum niște ovare dezvoltate din floarea plantelor fanerogame, în timp ce majoritatea oamenilor se gândesc la faptul că se culeg din copaci și pot fi consumate crude sau în deserturi, datorită conținutului de zahăr.

Tot în botanică se spune despre castravete că este, de fapt, un fruct și nicidecum o legumă. Asta deoarece ”ia naștere” din floare și conține semințe ce pot fi utilizate pentru a cultiva alte generații de castraveți. Într-o astfel de situație, este nevoie să cunoști toți pașii necesari, pentru a avea un rezultat ca la carte.

ADVERTISEMENT

Cât de utili sunt castraveții pentru sănătatea noastră?

Dincolo de categoria căreia îi aparține, castravetele își va păstra întotdeauna numeroasele proprietăți pentru sănătatea noastră. Medicii ne sfătuiesc să îi consumăm la fiecare masă, fiindcă sunt bogați în vitamine și îmbunătățesc sistemul digestiv.

”Castraveții conțin și antioxidanți, fibre și enzime care stabilizează și îmbunătățesc procesul digestiv. Deși majoritatea dintre noi elimină coaja, castravetele poate fi consumat cu tot cu coajă, fiindcă aceasta conține multe dintre aceste substanțe nutritive.

ADVERTISEMENT

Atenție însă la spălarea fructelor și legumelor, care sunt stropite cu diferite substanțe înainte și după ce sunt culese. În general, orice legumă sau fruct trebuie să stea cel puțin 1 minut sub un jet puternic de apă și să frecăm ușor coaja pentru a încuraja eliminarea acestor substanțe”, transmite dr. Mădălina Crăciun pe csid.ro

ADVERTISEMENT