News

Cât a ajuns să coste laptele într-un cunoscut lanț de supermarketuri. Devine un produs rezervat bogaților

Laptele, produs pentru oameni bogați în România. Cât costă un litru într-un lanț important de supermarketuri. Cât vor mai crește prețurile pentru alimentele de bază
09.07.2022 | 13:00
Cat a ajuns sa coste laptele intrun cunoscut lant de supermarketuri Devine un produs rezervat bogatilor
Cât a ajuns să coste laptele în magazinele din țară. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Greu de crezut la începutul anului, însă românii au rămas cu gura căscată când au văzut cât a ajuns să coste un litru de lapte într-un lanț de magazine important. Astfel, după pandemia de coronavirus, oamenii sunt nevoiți să traverseze acum o nouă criză, de data aceasta financiară.

Cât costă un litru de lapte în România

Dacă lupta împotriva COVID-19 a fost lăsată pentru moment în spate, românii s-au lovit acum de un alt șoc. Războiul din Ucraina a făcut ca mai toate produsele de bază să se scumpească serios.

ADVERTISEMENT

Totul a plecat de la carburanți, situație care a inflamat spiritele serios și a anunțat practic un val de scumpiri care avea să lovească țara noastră.

Într-un final, guvernanții au decis să scadă din prețul total al benzinei și motorinei 50 de bani. Nu la fel s-a întâmplat și în privința hranei, una care nu poate fi trecută în plan secund.

ADVERTISEMENT

Astfel, în poate cel mai cunoscut lanț de magazine din București, un litru de lapte a ajuns să costă și 10 lei. De altfel, cel mai ieftin produs costa 4.99 de lei, un produs marca proprie.

În rest, un lapte cu o grăsime de 3,5 sau un lapte ambalat de o firmă cu renume costă cel puțin 6 sau 7 lei în acest moment.

ADVERTISEMENT

Produsul de la Lăptăria cu caimac, unul considerat de top s-a dus deja în 9 lei, în condițiile în care la începutul anului, acesta putea fi achiziționat și la 7 lei.

Zuzu, lapte de consum, bidon de 1,8 litri costă aproape 14 lei, în timp ce o cutie de un litru scoate din buzunarele clienților peste 7 lei. Și el avea un preț mult mai mic înaintea războiului, acesta putând fi achiziționat și la 4 lei.

ADVERTISEMENT

Un lapte fără lactoză, produs căutat de cei care au alergie, costă peste 8 lei, în timp ce laptele din migdale, ovăz, nucă de cocos sau soia a ajuns să coste și peste 15 lei, deși în urmă cu doar câteva luni acesta era 10-11 lei.

ADVERTISEMENT
Tags: