News

Sondaj Avangarde: PSD, în topul preferințelor românilor. Ce spun oamenii despre Codul Fiscal

PSD conduce în topul preferințelor românilor, conform ultimului sondaj Avangarde. Topul este completat de PNL și AUR, , în timp ce USR a scăzut dramatic în opțiunile de vot.
06.07.2022 | 16:11
Sondaj Avangarde PSD in topul preferintelor romanilor Ce spun oamenii despre Codul Fiscal
PSD, în topul preferințelor românilor. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Potrivit sondajului realizat de Avangarde, comandat de PSD, Partidul Social Democrat conduce în preferințele românilor cu 35%. PSD e urmat de Partidul Național Liberal cu 20% și de AUR cu 12%. USR a pierdut teren în fața partidelor rivale și se află pe locul patru, cu doar 9 procente, conform Digi 24.

PSD, lider în opțiunile românilor pentru vot

Sondajul a fost realizat prin telefon în perioada 22-30 iunie, iar la aceste întrebări au răspuns 903 persoane. Numărul celor care ar vota, dacă duminica viitoare ar avea alegeri, este extrem de scăzut: 36%.

ADVERTISEMENT

Totodată, PSD a vrut să afle și părerea românilor în legătură cu așa zisele măsuri luate de Guvern în tentativa de a reduce prețul la carburanți sau modificarea Codului Fiscal.

În privința carburantului, 34% dintre români cred că plafonarea prețului carburanților ar fi cea mai bună soluție, în timp ce 65% susțin impozitarea pensiilor speciale.

ADVERTISEMENT

Tot în privința carburantului, 23% dintre români cred că scăderea TVA ar fi o soluție, în timp ce 7% cred că statul nu ar trebui să intervină, fiind o piață liberă. 36% dintre oameni nu au putut oferi un răspuns pertinent.

Mai mult, 60% dintre români vor impozitarea salariilor bugetarilor care sunt mai mare ca ale președintelui Klaus Iohannis. Ambele sunt propuneri ale PSD făcute în aceste ultime luni.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu și PSD au vorbit în dese rânduri de plafonarea prețului la carburant, cu riscul ca unii să-i acuze pe social democrați că ar fi comuniști.

”Am avut această discuție, am fost acuzat personal că sunt comunist. Am văzut SUA și Franța că sunt mai comuniști decât mine. Unii au voie să fie comuniști, eu nu. SUA și Franța vor plafonare la țiței. Mai mult nu putem interveni.

ADVERTISEMENT

E important că avem un preț stabil, care nu mai crește, a scăzut. Ținând cont de veniturile românilor, avem al doilea preț din Uniunea Europeană, după Ungaria care au plafonat și raționalizat. La acciză nu mai putem umbla, suntem deja la un minim”, a explicat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT