Life

Cât a ajuns să coste o banală apă plată în Mamaia. Prețurile au luat-o razna la început de sezon

Câți bani este o simplă sticlă de apă plată în stațiunea Mamaia. Costurile sunt destul de exagerate la început de sezon estival.
12.06.2023 | 10:10
Cat a ajuns sa coste o banala apa plata in Mamaia Preturile au luato razna la inceput de sezon
Câți bani este o simplă sticlă de apă plată în stațiunea Mamaia. Costurile sunt destul de exagerate la început de sezon estival. Sursa foto: Pinterest / Instagram. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste o banală apă plată în Mamaia. Prețurile au luat-o razna la început de sezon. Acestea sunt principalele motive pentru care românii își îndreaptă atenția spre alte țări, cum ar fi Bulgaria, Grecia sau Turcia.

Câți bani este o simplă sticlă de apă plată în stațiunea Mamaia. Costurile sunt destul de exagerate la început de sezon estival

Câți bani este o simplă sticlă de apă plată în stațiunea Mamaia. La această întrebare a răspuns gandul.ro, costurile fiind destul de exagerate la început de sezon estival. Chiar și așa foarte mulți români au vizitat deja litoralul românesc în luna iunie.

ADVERTISEMENT

Costurile pentru un sejur în cea mai căutată stațiunea de la Marea Neagră nu sunt pentru toate buzunarele. Cei care vor să se distreze vara aceasta trebuie să scoată din achite sume mari, chiar și pentru o băutură.

Spre exemplu, o sticlă de apă plată la 0,33 litri costă 13 lei, în timp ce una la 0,75 litri se încadrează între 21 și 28 lei. De asemenea, un fresh de portocale se ridică la 24 de lei, iar pentru un ceai cu gheață turiștii achită 22 de lei.

ADVERTISEMENT

Prețurile sunt ridicate și când vine vorba de mâncare. Restaurantele și terasele din stațiunea Mamaia percep niște taxe ridicate, o salată Caesar fiind 52 de lei, iar micii și o porție de cartofi prăjiți se ridică la 55 de lei.

Litoralul românesc, extrem de scump

Litoralul românesc este catalogat extrem de scump de persoanele care s-au bucurat până acum de vacanțe. Foarte mulți se plâng de prețurile ridicate care se găsesc, în general, numai în stațiunile de lux din străinătate.

ADVERTISEMENT

România a ajuns să perceapă sume impresionante care pot rivaliza la orice oră cu cele din Franța și Italia. Pe un forum de pe Facebook un internaut le-a arătat tuturor bonul achitat pentru un prânz savurat la malul mării.

„Postez nota de plată cu prețurile de la Corbu. Când se plâng unii pe forum Thassos că e prea scump meniul, vă rog să le prezentați acest bon. Să-mi rup și mașina pe drumurile care duc la Vadu și Corbu”, a scris acesta pe Internet.

ADVERTISEMENT

Acesta a achitat pentru un șnițel de pui 38 de lei, cartofii prăjiți au costat 22 de lei și hamsia cu mămăligă s-a ridicat la valoarea de 42 de lei. Pentru un borș pescăresc a achitat 29 de lei, un suc a fost 13 lei, în timp ce o bere a costat 16 lei.

ADVERTISEMENT