Life

Cât a ajuns să coste o blană de urs pe OLX. Un bărbat din Bacău și-a scos prețiosul trofeu la vânzare

Ce preț are în ziua de azi o blană de urs pe OLX. O persoană originară din Bacău caută proprietar pentru valoroasa pradă.
01.03.2024 | 17:59
Cat a ajuns sa coste o blana de urs pe OLX Un barbat din Bacau sia scos pretiosul trofeu la vanzare
Ce preț are în ziua de azi o blană de urs pe OLX. O persoană originară din Bacău caută proprietar pentru valoroasa pradă. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste o blană de urs pe OLX. Un bărbat din Bacău și-a scos prețiosul trofeu la vânzare. Anunțul său a fost vizualizat de mai multe persoane care par interesate să afle mai multe amănunte despre ea.

Ce preț are în ziua de azi o blană de urs pe OLX. O persoană originară din Bacău caută proprietar pentru valoroasa pradă

Ce preț are în ziua de azi o blană de urs pe OLX. O persoană originară din orașul Bacău caută proprietar pentru valoroasa pradă despre care spune că are o lungime de aproximativ 190 cm, de la picior până la ureche.

ADVERTISEMENT

Bărbatul care și-a scos la vânzare prețiosul trofeu susține că pielea animalului sălbatic a fost tăbăcită. De asemenea, se află într-o stare foarte bună și poate fi păstrată așa cum este sau poate fi transformată într-o haină.

Având în vedere condițiile în care a fost ținută de această persoană, prețul este unul pe măsură. Băcăuanul cere 4.500 de lei și oferă celor interesați și alte avantaje importante, cum ar fi verificarea coletului.

ADVERTISEMENT

„Trofeu de urs impecabil. Tăbăcită, tratată, arată impecabil, fără rupturi sau deteriorări. Dimensiuni 190 cm înălțime picior ureche. Lățime brâu 90 cm. Preț 4.500 lei trimit și prin curier cu verificare.

Blana este ușoară, moale și flexibilă”, scrie în postarea bărbatului din Bacău, pe OLX, notează cancan.ro. Acesta nu este singurul anunț de pe platforma de vânzări, unde se găsesc și alte blănuri naturale de urs.

ADVERTISEMENT

Prețurile urcă până la valoarea de 5.000 de lei. În aceeași notă, românii mai pot achiziționa și un trofeu de 500 de puncte, medaliat cu aur. Blana de urs este deținută de o persoană din București, are o lungime de 2,2 metri și un preț de 19.876 lei, negociabil, pe OLX.

Ursul și sărbătoarea românească care îl omagiază

Ursul are o sărbătoare care îl cinstește în fiecare an, pe 1 august. Poate numele de Macaveiul Ursului sau Ziua Ursului și face parte din folclorul românesc de foarte multă vreme. Specialiștii spun că este vorba de o sărbătoare ancestrală cu o semnificație complexă.

ADVERTISEMENT

Aceasta aduce în prim-plan legătura dintre om și natură, precum și evoluția ciclică a vieții. Cultul ursului este răspândit în multe culturi indo-europene, în România fiind un animal considerat sacru și asociat cu zeitățile naturii și fertilității.

O veche tradiție spune că omagierea ursului aduce binecuvântare asupra recoltelor și comunității. Ursul este privit ca un intermediar între lumea oamenilor și cea a zeilor. În plus, are puterea de a asigura prosperitatea și bunăstarea pentru locuitori.

ADVERTISEMENT
Tags: