Life

Cât a ajuns să coste o porție de sarmale la Târgul de Crăciun din București. Vizitatorii trebuie să bage mâna adânc în buzunar

Cât plătesc vizitatorii pentru o porție de sarmale la Târgul de Crăciun din Piața Constituției. Prețul nu este deloc unul mic
05.12.2023 | 09:14
Cat a ajuns sa coste o portie de sarmale la Targul de Craciun din Bucuresti Vizitatorii trebuie sa bage mana adanc in buzunar
Cât trebuie să plătești pentru o porți de sarmale la Târgul de Crăciun din centrul Bucureștiului Sursa foto: Facebook, Pixabay
ADVERTISEMENT

Anul acesta, bucureștenii au la dispoziție o mulțime de Târguri de Crăciun. Fiecare dintre astfel de locații au pus la dispoziția tuturor o mulțime de preparate specifice sezonului de iarnă. Așa cum era de așteptat, prețurile sunt pe măsură.

Cât costă o simplă porție de sarmale în centrul Bucureștiului

De aproape o săptămână, în București s-a dat startul Târgurilor de Crăciun. Cel din Piața Constituției, cel din Hala Laminor, dar și cel din Parcul Drumul Taberei îi așteaptă pe toți cu brațele deschise.

ADVERTISEMENT

Anul acesta, este o adevărată competiție între aceste locații. Fiecare dintre ele încearcă să își surprindă vizitatorii și pun la dispoziția lor cele mai delicioase mâncăruri specifice acestei perioade.

Prețurile din cele trei Târguri de Crăciun nu sunt cu mult mai mari decât anul trecut. Însă, la anumite produse, chiar și mica diferență se resimte.

ADVERTISEMENT

În Târgul de Crăciun din buricul Capitalei, unul dintre cele mai consumate preparate sunt sarmalele. Pofticioșii sunt ademeniți încă de la intrare de mirosul lor și nici nu se mai uită la bani. Aici, porția de sarmale este mai scumpă decât în West Side Christmas Market.

Dacă la Târgul din Drumul Taberei o porție de sarmale cu mămăligă este 30 de lei, în Piața Constituției prețul este mai mare. Și anume, 25 de lei trebuie să scoată pofticioșii din buzunar doar pentru faimosul preparat.

ADVERTISEMENT

Pentru cei care vor să mănânce ca la mama acasă și să pună lângă sarmale și o porție de mămăliguță, prețul crește. Pentru un astfel de răsfăț, este nevoie de 30 de lei, 5 lei reprezentând prețul pentru mămăligă.

Târgul de Crăciun din Piața Constituției va fi deschis până pe 26 decembrie

Tot în Târgul de Crăciun din Piața Constituției, pe vizitatori îi mai așteaptă și pastrama de berbecuț, pomana porcului sau cârnați tradiționali de porc. Prețurile pentru astfel de preparate încep de la 17 lei/ 100 de grame și ajung la 19 lei/100 de grame.

ADVERTISEMENT

Pentru cei care nu vor să meargă în centrul orașului, există și alternativa Târgului de Crăciun din Parcul Drumul Taberei. A fost primul târg tematic deschis din București, iar oamenii aproape că s-au călcat în picioare.

Aici, preparatele sunt la fel de diverse, iar prețurile nu diferă cu mult. Pe lângă mâncărurile tradiționale, vizitatorii pot gusta și deserturi preparate în casă. De asemenea, o altă ”vedetă” a Târgului din Sectorul 6 este vinul fiert cu vanilie.

ADVERTISEMENT
Tags: