Life

Cât costă un pahar de vin fiert sau o porție de jumări la Târgul de Crăciun din Timișoara, în 2023. Prețurile sunt uriașe

Cât costă un pahar de vin fiert sau o porție de jumări la Târgul de Crăciun din Timișoara. Prețurile din 2023 sunt destul de mari.
29.11.2023 | 19:39
Cat costa un pahar de vin fiert sau o portie de jumari la Targul de Craciun din Timisoara in 2023 Preturile sunt uriase
Târgul de Crăciun din Timișoara s-a deschis. Sursa foto: Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât trebuie să plătești pentru un pahar de vin sau o porție de jumări la Târgul de Crăciun din Timișoara, în 2023. Prețurile pentru mai multe produse sunt destul de mari.

Prețul pentru un pahar de vin fiert sau o porție de jumări la Târgul de Crăciun din Timișoara. Cât trebuie să plătești în 2023

Târgurile de Crăciun din România s-au deschis sau urmează să se deschidă în zilele următoare. Românii deja le-au vizitat și s-au uitat la prețurile pentru diverse produse specifice de sărbători.

ADVERTISEMENT

La Târgul de Crăciun din Timișoara, care s-a deschis duminică, 26 noiembrie 2023, românii pot găsi mai multe feluri de mâncare, printre care și preparate specifice de sărbători.

Vinul fiert se numără printre cele mai achiziționate produse la târgurile de Crăciun. La cel din Timișoara un pahar poate fi cumpărat la prețul de 10 lei, pentru 300 ml. O apă costă 6 lei, iar o băutură răcoritoare 10 lei.

ADVERTISEMENT

Pentru un langoș de la Târgul de Crăciun din Timișoara, cei care ajung aici trebuie să plătească 20 de lei per bucată. Acesta este disponibil în mai multe variante, cum ar fi cu usturoi, smântână, brânză sau șuncă.

Ceafa de porc costă 12 lei (100 g), la fel ca pulpele de pui sau cârnații de casă, la același gramaj. Același preț este și pentru 100 g de frigărui sau păstrăv. Un mic costă 7 lei.

ADVERTISEMENT

Pentru o porție de 100 g de pastramă de oaie, trebuie să plătești 15 lei. Porția de jumări de 100 g costă 10 lei, iar o porție de fasole cu ciolan 25 de lei, pentru 500 g.

De asemenea, o porție de tocăniță de berbecuț cu mămăliguță costă 15 lei per 100 g, potrivit opiniatimisoarei.ro. Cu 7 lei poți achiziționa o porție de cartofi prăjiți sau o porție de murături, ambele la 100 g.

ADVERTISEMENT

Porția de răcituri costă 20 de lei per 100 g. Pentru o bucată de plăcintă ardelenească, trebuie să scoți din buzunar suma de 20 de lei. Un kurtos kalacs costă 25 de lei.

Pentru a cumpăra un kilogram de șorici, trebuie să plătești mai mult de 100 de lei. O bucată de salam cu șuncă costă mai mult de 50 de lei, la fel ca cea de tobă, caltaboș sau slănină. O bucată de jambon are prețul de 75 de lei.

Ce târguri de Crăciun s-au mai deschis în România

Pe 17 noiembrie, s-a deschis Târgul de Crăciun de la Craiova, luat cu asalt de românii care au intrat deja în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Anul trecut a intrat în top 10 al celor mai frumoase târguri din Europa.

Tot pe 17 noiembrie s-a deschis și Târgul de Crăciun din Sibiu. Pe 30 noiembrie se va deschide și Târgul de Crăciun din Piața Constituției, din București.

ADVERTISEMENT
Tags: