News

Cât a ajuns să coste o simplă merdenea în Aeroportul Otopeni. Prețul e ireal

Prețuri ireale pentru produsele vândute în magazinele duty-free din Aeroportul Otopeni. Cât a ajuns să coste o merdenea?
12.03.2024 | 09:05
Cat a ajuns sa coste o simpla merdenea in Aeroportul Otopeni Pretul e ireal
Cât a ajuns să coste o simplă merdenea în Aeroportul Otopeni. colaj Fanatik/ Foto Antena 3 CNN/startupcafe.ro
ADVERTISEMENT

Prețurile întâlnite de români, în Aeroportul Otopeni, pentru diverse produse au ajuns să fie ireale. Pentru o simplă merdenea cu brânză, oamenii scot din buzunar o sumă de patru ori mai mare decât ar da, pentru un astfel de produs, într-o patiserie.

Prețuri ireale pentru produsele vândute în magazinele duty-free din Aeroportul Otopeni

Multe persoane care călătoresc sunt puse în situația să achiziționeze o gustare, o apă sau un suc din restaurantele ori magazinele duty-free din aeroport, având în vedere timpul de așteptare înaintea îmbarcării. Valul de scumpiri se remarcă nu doar în magazinele și piețele din România, ci și în aeroporturi.

ADVERTISEMENT

De exemplu, o merdenea cu brânză de 160 de grame are prețul de 20 de lei, în Aeroportul Otopeni. Aproape cât o masă caldă la un restaurant, arată Antena 3 CNN. Într-o patiserie, un astfel de produs costă aproximativ 5 lei, adică de patru ori mai puțin.

Sursa citată precizează că aceleași prețuri exorbitante se practică și în cazul altor tipuri de produse. Pentru o baghetă cu salam uscat, călătorii sunt nevoiți să scotă din portofel 55 de lei, asta dacă vor să își potolească foamea.

ADVERTISEMENT

Scumpirile au atras atenția turiștilor încă din vara anului trecut, când în plin sezon al vacanțelor, prețurile pentru diverse produse au explodat. Un banal croasant cu unt costa 18 lei, iar o felie de pizza ajungea la peste 30 de lei.

„Prețurile sunt exagerat de mari. Cu 100 de lei cât dai pe un sandviș, un desert sau o apă îți faci practic o piață pentru un meniu pe întreaga zi pentru toată familia, dar ce să mai zicem, așa e la aeroport”, spunea un turist, care a remarcat prețurile, la vremea respectivă, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Potrivit legislației europene, produsele din magazinele de tip duty-free din aeroporturi ar trebui să fie mai ieftine, având în vedere scutirile de taxe. Însă, realitatea este alta, de multe ori prețurile fiind mut mai mari decât cele din magazinele obișnuite.

Magazine duty-paid din Aeroportul Otopeni, închise

În luna februarie, Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) anunța suspendarea temporară a serviciilor comerciale de tip duty-paid din Aeroportul Internațional „Henri Coandă”. Magazinele au fost închise din cauza expirării contractului de asociere pentru anumite spații.

ADVERTISEMENT

„Această perioadă este necesară pentru parcurgerea tuturor etapelor obligatorii în astfel de situaţii, cum ar fi efectuarea operaţiunilor de inventariere, predare-primire etc. dar şi pentru pregătirea spaţiilor comerciale pentru funcţionarea conform noului contract de închiriere, încheiat, în urma unei proceduri transparente de licitaţie, cu societatea Lagardère Travel Retail România”, anunța CNAB.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: