News

Magazinele duty-paid din Aeroportul Otopeni, închise cel puţin o lună. A fost suspendată şi activitatea unor restaurante şi cafenele

Se anunță suspendarea temporară a serviciilor duty-paid din Aeroportul Henri Coandă din București. Spațiile vor fi închise o lună
22.02.2024 | 16:00
Magazinele dutypaid din Aeroportul Otopeni inchise cel putin o luna A fost suspendata si activitatea unor restaurante si cafenele
Reamenajări în Aeroportul Henri Coandă. Serviciile duty-paid suspendate temporar pentru 30 de zile. Sursa foto: Colaj Fanatik / Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Serviciile comerciale de tip duty-paid din Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, București au fost temporar suspendate. Decizia a fost luată la nivelul Companiei Naționale Aeroporturi București.

Magazine din Otopeni închise de CNAB

Magazinele din Aeroportul Otopeni au fost închise în urma expirării contractului de asociere pentru aceste spații, au anunțat joi, 22 februarie, reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), citați de europapress.ro.

ADVERTISEMENT

Potrivit CNAB, serviciile comerciale tip duty-paid și conexe vor fi suspendate pentru aproximativ 30 de zile din cauza încetării contractului de asociere pentru spațiile comerciale din Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București.

De asemenea compania de administrare a aeroporturilor din Capitală a mai transmis că acest interval de timp este necesar pentru a parcurge toate etapele obligatorii în astfel de situații, inclusiv operațiunile de inventariere și predare-primire, și pentru a pregăti spațiile comerciale.

ADVERTISEMENT

„Această perioadă este necesară pentru parcurgerea tuturor etapelor obligatorii în astfel de situaţii, cum ar fi efectuarea operaţiunilor de inventariere, predare-primire etc. dar şi pentru pregătirea spaţiilor comerciale pentru funcţionarea conform noului contract de închiriere, încheiat, în urma unei proceduri transparente de licitaţie, cu societatea Lagardère Travel Retail România.

Atât CNAB, cât şi partenerii contractuali vor depune toate eforturile necesare pentru a scurta perioada de indisponibilitate a acestor servicii”, anunţă CNAB.

ADVERTISEMENT

Zona de mâncare va fi afectată

În altă ordine de idei, CNAB mai precizează că zona unde se mănâncă va înregistra unele perturbări, deoarece unele cafenele și restaurante vor fi transferate altor chiriași.

Totodată, majoritatea spațiilor vor fi reamenajate în conformitate cu noile condiții contractuale pentru a putea fi puse la dispoziția tuturor călătorilor care trec pragul Aeroportului Otopeni.

ADVERTISEMENT

Conducerea CNAB spune că reamenajarea acestor spații nu se va realiza simultan, ci va fi nevoie să se implementeze treptat pentru a minimaliza disconfortul pentru pasageri și pentru a se asigura o tranziție cât mai fluentă către noile aranjamente comerciale.

ADVERTISEMENT
Tags: