Life

Cât a ajuns să coste un kilogram de ceapă românească. ”Leguma săracului” are un preț mare

Ce cost are un singur kilogram de ceapă crescută în România. ”Leguma săracului” a ajuns să aibă un preț destul de mare în piață.
16.04.2024 | 17:15
Cat a ajuns sa coste un kilogram de ceapa romaneasca Leguma saracului are un pret mare
Ce cost are un singur kilogram de ceapă crescută în România. ”Leguma săracului” a ajuns să aibă un preț destul de mare în piață. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste un kilogram de ceapă românească. “Leguma săracului” are un preț mai mare decât în anii anteriori, dovadă că românii nu se înghesuie să o achiziționeze pentru preparatele culinare tradiționale.

Ce cost are un singur kilogram de ceapă crescută în România. ”Leguma săracului” a ajuns să aibă un preț destul de mare în piață

Ce cost are un singur kilogram de ceapă crescută în România. ”Leguma săracului” a ajuns să aibă un preț destul de mare în piață. Cumpărătorii evită să o cumpere pentru că trebuie să scoată din buzunar destul de mulți bani.

ADVERTISEMENT

Din păcate, anul acesta agricultorii au ieșit la tarabe cu produse destul de piperate la bani. Așa se face că oamenii aleg să stea departe de acestea sau cumpără doar o cantitate foarte mică cât pentru a-și satisface pofta.

La ora actuală un kilogram de ceapă românească are un preț de 7 lei, în timp ce producția mai veche nu depășește valoarea de 4 lei. Și unde mai pui că în supermarketuri clienții se bucură și de foarte multe reduceri.

ADVERTISEMENT

De multe ori cumpărătorii găsesc ”leguma săracului” și la prețul de aproximativ 2 lei pe kilogram. Ceapa este una dintre legumele care se achiziționează cel mai des pentru că este versatilă și se pretează la numeroase mâncăruri.

Ce transmite Asociația pentru Protecția Consumatorilor România despre prețul la ceapă

Asociația pentru Protecția Consumatorilor trage un semnal de alarmă după ce prețurile legumelor a explodat primăvara aceasta. Costurile sunt mari nu doar la ceapă, dar și când vine vorba de cartofi sau roșiile crescute în serele românești.

ADVERTISEMENT

„Speculă în piețele agroalimentare! Roșii românești la 40 lei/kg!!! Ceapa la 7 lei/kg!!! Morcov la 7 lei/kg! Cartofi noi la 15 lei/kg! Ceapa și morcovul sunt cumpărate de speculanți din marile lanțuri de magazine și revândute în piețele agroalimentare!

Îi reamintim domnului prim-ministru Marcel Ciolacu și domnului Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței că aceste legume fac parte din Anexa Ordonanţei de Urgență nr. 67/2023 privind instituirea unei măsuri cu caracter temporar de combatere a creșterii excesive a prețurilor la unele produse agricole și alimentare.

ADVERTISEMENT

Consiliul Concurenței și ANAF sunt instituțiile statului responsabile de aplicarea acestei legi! Această ordonanță de urgență se aplică până la data de 31 decembrie 2024!”, este anunțul făcut de reprezentanții APC pe site-ul oficial.

ADVERTISEMENT
Tags: