Life

Cât a ajuns să coste un weekend în stațiunea de top a litoralului românesc. Plaja e plină de șezlonguri goale

Cât a ajuns să coste un weekend în Mamaia, stațiunea de top a litoralului românesc. Este cunoscută pentru prețurile sale mari.
28.06.2023 | 15:01
Cat a ajuns sa coste un weekend in statiunea de top a litoralului romanesc Plaja e plina de sezlonguri goale
Cât a ajuns să coste un weekend la Mamaia. Foto: Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste un weekend în stațiunea de top a litoralului românesc. Oamenii nu mai merg aici, iar plaja este acum un loc dezolant, plin de șezlonguri goale.

Cât a ajuns să coste un weekend la Mamaia

Un weekend la Mamaia, stațiunea de top a litoralului românesc, nu este deloc ieftin. Acesta a ajuns să coste în jur de 2.000 de lei, dar doar pentru cazare și mâncare!

ADVERTISEMENT

Cea mai ieftină cazare este de 300 de lei, dar prețurile cresc mult în funcție de locație și de condiții. Pentru un hotel de trei stele ar trebui să dați cam 300-400 de lei pe noapte.

Vestea bună este că unele dintre ele includ și micul dejun în acești bani. Așa că cu 300 de lei poți să ai și cazare și o masă la Mamaia.

ADVERTISEMENT

În rest, mulți bani se duc și pe prânz și cină. Prețurile de la mâncare din Mamaia sunt piperate. Spre exemplu, o porție de șnițel cu cartofi costă 65 de lei, scrie Gândul.

Prețurile de la mâncarea din Mamaia, extrem de mari

O saramură de pui costă 50 de lei, iar o ciorbă de legume este 25 de lei. Băuturile sunt și ele destul de scumpe, iar o bere poate să ajungă chiar și la 25 de lei, dar sunt și variante mai ieftine de circa 15 lei. Există și restaurante care oferă meniul zilei dar acesta nu include și băuturile.

ADVERTISEMENT

Un astfel de meniu al zilei cu ciorbă și fel principal poate ajunge la circa 40 de lei de persoană. În ceea ce privește deserturile, o porție de clătite este 21 de lei, dar poate fi chiar mai scumpă de atât.

În total, prețul cu cazare și mâncare la Mamaia ajunge să fie în jur de 2000 de lei pentru două persoane.

ADVERTISEMENT

Desigur, această estimare se referă strict la cheltuielile din stațiune, fără să mai luăm în calcul și motorina pentru a ajunge la destinație sau activitățile pe care am putea dori să le facem la mare.

ADVERTISEMENT
Tags: