News

Cât ar putea dura războiul Rusia-Ucraina. Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, anunț îngrjjorător

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a făcut noi declarații despre războiul Rusia-Ucraina. Acesta a spus cât ar putea conflictul izbucnit pe data de 24 februarie 2022.
29.04.2022 | 15:08
Cat ar putea dura razboiul RusiaUcraina Mircea Geoana secretarul general adjunct al NATO anunt ingrjjorator
Mircea Geoană, noi declarații despre războiul Rusia-Ucraina. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Mircea Geoană nu are vești prea bune despre războiul din Ucraina. Secretarul general adjunct al NATO precizează că agresiunea Rusiei în țara vecină ar putea dura chiar ani.

Mircea Geoană spune că războiul din Ucraina s-ar putea încheia peste câțiva ani

Mircea Geoană a făcut declarația referitoare la durata conflictului din Ucraina într-un interviu pentru BBC. De altfel, el nu exclude ca totul să se încheie în câteva zile, săptămâni sau luni.

ADVERTISEMENT

”Este clar că următoarele zile și săptămâni s-ar putea dovedi decisive, dar războiul va dura probabil mai mult. Ar putea fi săptămâni, luni, chiar ani – depinde de mulți factori”, a spus reprezentantul NATO, pentru BBC.

Pe cine vede Mircea Geoană biruitor în războiul Rusia-Ucraina

Oficialul NATO este de părere că, în cele din urmă, din acest război, învingătoare va ieși Ucraina și nu Rusia, care și-a invadat țara vecină pe data de 24 februarie 2022.

ADVERTISEMENT

”Dar, în cele din urmă, probabil că acest lucru va fi luptat și câștigat, sperăm, de Ucraina pe câmpul de luptă”, a mai completat Mircea Geoană.

Tensiunile din războiul Rusia-Ucraina au ajuns din nou la cote maxime, pe data de 28 aprilie. Joi, armata Kremlinului a lansat rachete în capitală, în Kiev.

ADVERTISEMENT

Oficialii ucraineni acuză rușii că au atacat chiar în timp ce secretarul general al ONU, António Guterres, era la o întâlnire cu președintele Volodimir Zelenski.

Rusia și Ucraina au ajuns la ziua 65 de război. Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a solicitat NATO garanții de securitate, într-un mesaj postat pe Twitter. De altfel, a mai criticat Alianța pentru că nu dechide ușa Kievul să facă parte din NATO.

ADVERTISEMENT

”Ucraina a renunțat la armele nucleare de dragul păcii mondiale. Apoi am bătut la ușa NATO, dar nu s-a deschis niciodată.

Vidul de securitate a dus la agresiunea Rusiei. Lumea îi datorează Ucrainei securitate și cerem statelor să decidă ce garanții de securitate sunt gata să ofere”, a fost mesajul lui Kuleba.

ADVERTISEMENT