News

Cât au ajuns să coste cauciucurile de iarnă pentru o Dacie Logan. Bani pe măsură pentru cele mai bune anvelope de sezon

Cât au ajuns să coste cauciucurile de iarnă pentru o Dacie Logan. Trebuie să dai bani pe măsură pentru cele mai bune anvelope de sezon.
16.09.2022 | 09:54
Cat au ajuns sa coste cauciucurile de iarna pentru o Dacie Logan Bani pe masura pentru cele mai bune anvelope de sezon
Cât au ajuns să coste cauciucurile de iarnă pentru o Dacie Logan. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cauciucurile de iarnă pentru o Dacie Logan au prețurile diferite în funcție de producător. Acestea au ajuns să coste și peste 300 de lei.

Câți bani costă cauciucurile de iarnă pentru Logan 185/65 r15

Anvelopele de iarnă sunt fabricate special pentru a evita deraparea autovehiculelor atunci când temperaturile de afară sunt mai mici de 7 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Distanța de frânare se mărește considerabil în sezonul rece, iar aderența scade, astfel că riscul producerii de accidente rutiere este mai crescut.

Prețurile cauciucurilor de iarnă variază în funcție de dimensiuni, dar și de marca acestora.

În cazul anvelopelor pentru Dacia Logan, cu dimensiunile 185/65 r15, prețurile sunt diferite în funcție de producător.

ADVERTISEMENT

De exemplu, cauciucurile Michelin Alpin A4 Grnx, considerate unele dintre cele mai bune, au o aderență foarte bună în timpul mersului, dar și o distanță de frânare medie pe suprafețe umede, potrivit acceleratie.ro.

Au un consum destul de mare (Clasa E), așa că nu sunt foarte eficiente din acest punct de vedere. Prețul unui singur cauciuc depășește 300 de lei.

ADVERTISEMENT

Poți achiziționa anvelopele Continental TS860, potrivite mai ales pentru Dacia Logan cu motor de 1.4i, 1.5dCi, 1.6i sau pentru cele Break. Aparțin clasei C, iar cumpărătorii au fost mulțumiți în privința consumului.

Sunt aderente pe suprafețe umede, având și un consum mai mic, spre deosebire de cele Michelin, menționate anterior. Și în cazul acestor anvelope prețurile sunt mai mari de 300 de lei.

ADVERTISEMENT

Anvelopele Sebring Formula Snow sunt ceva mai ieftine, prețul lor fiind în jur de 200 de lei. Aceste cauciucuri prezintă siguranță în mișcare, însă nu sunt foarte aderente pe suprafețele umede.

În plus, nu sunt eficiente nici din punctul de vedere al consumului, aparținând clasei E. Cumpărătorii au fost mulțumiți de raportul calitate-preț, mai ales că aceste pneuri sunt foarte rezistente.

Dacă vrei să găsești anvelope bune la prețuri reduse, sunt site-uri de unde le poți achiziționa și cu prețuri începând de la 100 – 120 de lei.

Când trebuie montate anvelopele de iarnă

Începând de la 1 noiembrie 2022, înaintea să înceapă sezonul rece, șoferii trebuie să monteze anvelope de iarnă.

Potrivit OG 5 2011, circulația autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acestea să fie dotate cu cauciucuri de iarnă, este interzisă.

În cazul în care șoferii nu au cauciucurile potrivite pentru sezonul rece, aceștia riscă amenzi uriașe.

Contravenția intră în clasa a IV-a, ceea ce înseamnă că șoferul riscă să primească între 9 și 20 de puncte amendă, respectiv între 1.305 lei și 2.900 de lei. Poliția Rutieră poate reține și certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia.

ADVERTISEMENT
Tags: