Life

Cât au costat, de fapt, funeraliile Reginei Elisabeta. Suma este una impresionantă

Cât au costat, de fapt, funeraliile Reginei Elisabeta. Deși autoritățile nu au vrut să dea detalii, un specialist a spus la ce sumă s-ar fi ajuns.
20.09.2022 | 18:49
Cat au costat de fapt funeraliile Reginei Elisabeta Suma este una impresionanta
Cât au costat, de fapt, funeraliile Reginei Elisabeta. Foto: royal.uk
ADVERTISEMENT

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a au fost cel mai urmărit eveniment TV din istorie. Peste 5.1 miliarde de oameni au urmărit pocesiunea, dar care a fost costul acesteia?

Cât au costat, de fapt, funeraliile Reginei Elisabeta

Autoritățile din Marea Britanie nu au dezvăluit încă prețul plătit pentru funerariile Reginei Elisabeta a II-a, dar cu siguranță nicio liră nu a fost economisită și nici nu s-a încercat să se scutescă ceva.

ADVERTISEMENT

Conform cifrelor relatate în presa internațională, funeraliile Reginei Elisabeta au costat în jur de 7,5 milioane de lire, cu mult mai mult decât cele mai recente înmormântări regale.

Înmormântarea reginei a fost un lucru care nu s-a mai văzut, dar nu numai din punctul de vedere al atenției din partea publicului sau a semnificației sale, ci și pentru că a costat enorm.

ADVERTISEMENT

Un fost ofițer de securitate regal a declarat pentru New York Post că numai partea de securitate a evenimentului ar costa peste 7,5 milioane de lire, la acest cost mai adăugându-se și alți bani pentru funeraliile propriu-zise.

”Aceasta este cea mai mare operațiune de poliție pe care poliția din Regatul Unit a întreprins-o vreodată. Când te uiți la celelalte evenimente, au fost mari – nunta Prințului și Prințesei de Wales din 2011 a fost cea mai mare – dar nu le poți compara cu acesta”, a spus Simon Morgan.

ADVERTISEMENT

Costul, mai mare decât cel pentru Jocurile Olimpice

Pe scurt, costul de la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a fost mai mare decât cel de la Jocurile Olimpice din 2012 desfășurate la Londra.

Prețuri mari au fost plătite pentru securitate și la alte evenimente majore pentru Familia Regală Britanică, cum ar fi nunta Prințului William cu Kate, în anul 2011, când s-au cheltuit circa șapte milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Dar cum la înmormântarea reginei au fost prezenți oameni importanți din diferite state, costul pentru protejarea lor a fost mult mai ridicat decât atât, au estimat specialiștii.

Printre invitații de seamă de la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a s-au numărat președintele american Joe Biden, premierul canadian Justin Trudeau, președintele din Franța Emmanuel Macron, premierul neozeelandez Jacinda Ardern.

De asemenea, nu au lipsit nici regele Felipe al VI-lea și regina Letizia din Spania și regina Mathilde și regele Philippe din Belgia.

ADVERTISEMENT