News

Cât câștigă lunar un poștaș din țara noastră. Suma este una surprinzătoare. Anunțul Poștei Române

Cât câștigă lunar un poștaș din România. Suma este una surprinzătoare și vine să contrazică unele statistici ale sindicatelor.
23.02.2024 | 20:35
Cat castiga lunar un postas din tara noastra Suma este una surprinzatoare Anuntul Postei Romane
Poșta Română anunță cât câștigă lunar un poștaș din țara noastră. Sursa foto: hepta.ro / Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Câți bani încasează lunar un angajat de la Poșta Română? La această întrebare a oferit un răspuns extrem de clar conducerea companiei de stat, într-un răspuns către BNS (Blocul Național Sindical).

Poșta Română anunță cât câștigă lunar un poștaș din țara noastră. Suma este una surprinzătoare

Joi, 22 februarie, liderul Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a cerut atât conducerii PNL, cât și Direcției Naționale Anticorupție (DNA) să investigheze managementul considerat ”defectuos” al conducerii PNL de la Poștă.

ADVERTISEMENT

Sindicaliștii au reclamat faptul că în această companie de stat aproape 60% din angajați ar fi plătiți cu salariul minim. Compania a avut imediat o reacție la aceste acuzații.

Reprezentanții Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) afirmă, într-un comunicat, că nu există salariați plătiți cu salarii minime. Venitul mediu brut în Poşta Română era, în luna ianuarie 2024, de aproximativ 5.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Cu privire la aceste intoxicări (n.r. atacurile dinspre BNR), Compania Națională “Poșta Română” face următoarele precizări (…). Toate drepturile salariale și de altă natură sunt protejate, acestea fiind achitate la timp. Managementul Companiei are în plan un amplu program de creșteri și reașezare a grilei salariale pe baze solide.

Compania Națională Poșta Română asigură distribuirea conform tuturor prevederilor legale a drepturilor sociale pentru toată populația României, iar o întârziere a acestora este exclusă, indiferent de interesele personale ale unor membri ai organizațiilor sindicale.

ADVERTISEMENT

Toate proiectele de investiții derulate de către Poșta Română sunt în grafic, Planul de Management fiind respectat în integralitate. La acest moment, nu există în Poșta Română salariați care să încaseze venituri la nivelul salariului minim pe economie. În anul 2021 în Poșta Română, venitul mediu era de 3.350 lei brut, iar în luna ianuarie 2024 venitul mediu brut este de aproximativ 5.000 lei brut”, anunță CNPR.

Acuzațiile BNS: Aproape 60% dintre angajații Poștei sunt plătiți pe salariul minim

Într-o conferință de presă susținută joi, Dumitru Costin, liderul BNS, a spus că salariul mediu în compania de stat este foarte aproape de salariul minim brut pe țară. În plus, acesta a acuzat că un număr semnificativ de angajați au salarii foarte aproape de salariul minim brut pe țară.

ADVERTISEMENT

”Din estimările noastre discutăm de aproape 60% din totalitatea angajaților care sunt plătiți pe salariul minim, indiferent de munca pe care o fac, pregatirea profesională si responsabilitățile pe care le au în companie.

Tendința este de a crește numărul de salariați plătiți pe salariul minim sau la un nivel extrem de scăzut în companie. Există riscul ca odată cu creșterea salariului minim la 1 iulie să contabilizăm în Poștă nu 60%, ci 80% din angajați plătiți la nivelul salariului minim”, a declarat Dumitru Costin.

ADVERTISEMENT
Tags: