News

Cât a ajuns să coste o cursă la Uber și Bolt după ce șoferii STB au intrat în grevă. Prețurile s-au triplat

După greva generală declanșată joi de angajații de la Societatea de Transport Public București (STB), prețurile pentru o cursă la Uber și Bolt s-au triplat.
20.01.2022 | 10:00
Cat a ajuns sa coste o cursa la Uber si Bolt dupa ce soferii STB au intrat in greva Preturile sau triplat
Prețurile pentru o cursă la Uber și Bolt s-au triplat după greva de la STB. Sursa foto: economica.net
ADVERTISEMENT

Greva generală declanșată joi dimineața la STB a cauzat probleme mari de trafic, dat fiind faptul că mii de bucureșteni nu au putut merge cu autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul.

În aceste condiții, cetățenii nu au avut de ales și au căutat alte mijloace de transport, precum sunt serviciile de ride-sharing.

ADVERTISEMENT

Prețurile pentru o cursă la Uber și Bolt s-au triplat după greva de la STB

Joi dimineața, călătorii din București s-au înghesuit în stațiile de metrou, singurul serviciu de transport public funcțional în acest moment.

Pe de altă parte, bucureștenii care nu au mai prins loc la metrou sau care nu au dorit să se înghesuie în subteran, au apelat la serviciile de ride-sharing precum Uber sau Bolt.

ADVERTISEMENT

În mod previzibil, tarifele acestor servicii au explodat joi dimineață și au ajuns să fie triple în comparație cu zilele trecute.

Astfel, o cursă care, într-o zi fără evenimente deosebite, costa 25 – 30 de lei, în dimineața grevei de la STB se ridica și chiar depășea 100 de lei, notează DCNews. Aceste prețurile au crescut în contextul cererii crescute.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan: ”Greva STB afectează sute de mii de bucureșteni”

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan spune că protestul angajaților STB afectează viața a sute de mii de bucureșteni.

”O acțiune foarte gravă care afectează foarte mulți bucureșteni: elevi, pensionari, oameni care trebuie să meargă la lucru. Este o grevă ilegală pentru că ne aflăm în stare de alertă. Este o stare de alertă și în stare de alertă nu se fac greve.

ADVERTISEMENT

Există o obligație legală ca pentru transportul public să fie asigurată o activitate de o treime. Acțiunea în instanță este scrisă, este depusă la Tribunalul București, prin STB, prin care se spune că acțiunea e ilegală, se cere reluarea lucrului.

Această grevă este o activitate care afectează viața a sute de mii de bucureșteni. Nu este o grevă spontană așa cum se afirmă. Este o grevă orchestrată de sindicatul reprezentativ. Avem o plângere penală împotriva acestora”, a declarat edilul, joi dimineața.

Și directorul general al STB, Adrian Criț, recunoaște situația complicată în care se află locuitorii din Capitală.

”Compania regretă situația apărută și prezintă scuze bucureștenilor și ilfovenilor, cerând operatorului de transport să respecte drepturile locuitorilor asigurând cel puțin o treime din capacitatea de transport pe liniile operate”.

ADVERTISEMENT