Life

Cât costă acum un kilogram de scăricică de porc în Kaufland. Românii, uimiți: ”Lift îmi cumpăr de banii ăștia”

Care este în prezent prețul unui kilogram de scăricică de porc în Kaufland? Românii au rămas uimiți când au văzut costul.
06.03.2024 | 21:33
Cat costa acum un kilogram de scaricica de porc in Kaufland Romanii uimiti Lift imi cumpar de banii astia
Cât costă un kilogram de scăricică de porc la Kaufland. Sursa foto: FT-SHOP, Pixabay, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Prețurile în marile lanțuri de supermarket cresc tot mai mult. În Kaufland, de exemplu, un kilogram de scăricică de porc a ajuns să aibă un cost care i-a lăsat fără cuvinte chiar și pe reprezentanții Asociației Protecției Consumatorilor din România.

Costul unui kilogram de scăricică de porc

Scăricica de porc este unul dintre cele mai consumate produse de către români. Gustul unic îi atrage, însă după ce au văzut de curând cât valorează într-un supermarket, s-ar putea da în lături.

ADVERTISEMENT

Scăricica de porc se mănâncă de obicei iarna, fiind un produs mai bogat în grăsime, dar cei pofticioși nu au nicio abținere în a-l consuma și în sezonul cald, precum primăvara sau vara.

Asociația pentru Protecția Consumatorilor a postat, pe Facebook, în aceste zile o imagine cu prețul unui kilogram de scăricică de porc, din Kaufland, și a stârnit un val de reacții din partea clienților supermarketului. Nu au lipsit ironiile.

ADVERTISEMENT

”Cum vi se pare prețul la scăricică de porc?, i-au întrebat pe internauți cei de la Asociația pentru Protecția Consumatorilor. Ulterior, mai mulți oameni și-au exprimat dezacordul, iar unii cred că și-ar putea cumpăra lift de aproape 40 de lei.

”Oase la preț de carne macră, mai peste tot este afișat acest preț enorm”/ „Lift îmi cumpăr de banii ăștia”/ „Foarte mare! Importăm prea multe produse agro-alimentare!”/ „Și normal că e scump, că doar suntem o țară de consumatori, și când ridici prețurile, crezi că e ca și cum dacă mărești producția într-o fabrică. Mai nou populația este folosită pentru mărirea PIB-ului în loc de fabrici”/ „Și aseară în magazin am stat câte 10 minute la raioane să văd ce pot cumpăra! Prețuri de Doamne ferește peste tot!”, sunt o mică parte a comentariilor.

ADVERTISEMENT

Este carnea de porc dăunătoare?

Se spune despre carnea de porc că este dăunătoare și că nu ar trebui să o consumăm. Unul dintre motivele pentru care nu ar face bine organismului este faptul că are un parazit, numit tenie. Totodată, face parte din categoria cărnii roșii, care duce la cancer.

”Specialiștii recomandă să reducem semnificativ atât cantitatea de carne pe care o consumăm, cât și frecvența cu care o consumăm. Prin urmare, recomandat ar fi să limităm consumul de carne roșie la cel mult trei porții pe săptămână. De asemenea, Fundația Britanică a Inimii recomandă nu mai mult de 70 g de carne roșie la o masă (de exemplu, trei felii subțiri de miel fript cântăresc 90 de grame).

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește carnea procesată, care este adesea bogată în sare și despre care oamenii de știință spun că favorizează apariția bolilor de inimă, recomandarea medicilor este să fie complet evitată”, a explicat pe doc.ro dr Laure Ene, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice.

ADVERTISEMENT
Tags: