Life

Cât costă acum un litru de ulei în Lidl, Kaufland, Auchan și Mega Image. Prețurile diferă de la o marcă la alta și de la un supermarket la altul

Ce valoare are un litru de ulei în Lidl, Kaufland, Auchan și Mega Image. Diferențele sunt diferite de la un brand la altul, în funcție de magazin.
19.01.2024 | 09:45
Cat costa acum un litru de ulei in Lidl Kaufland Auchan si Mega Image Preturile difera de la o marca la alta si de la un supermarket la altul
Ce valoare are un litru de ulei în Lidl, Kaufland, Auchan și Mega Image. Diferențele sunt diferite de la un brand la altul, în funcție de magazin. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Cât costă acum un litru de ulei în Lidl, Kaufland, Auchan și Mega Image. Prețurile diferă de la o marcă la alta și de la un supermarket la altul. Produsul este folosit în general în domeniul culinar și se extrage din semințe de floarea soarelui.

Ce valoare are un litru de ulei în Lidl, Kaufland, Auchan și Mega Image. Diferențele sunt diferite de la un brand la altul, în funcție de magazin

Ce valoare are un litru de ulei în Lidl, Kaufland, Auchan și Mega Image. Diferențele sunt diferite de la un brand la altul, în funcție de magazin. Uleiul este unul dintre cele mai folosite alimente, fiind o sursă bogată de grăsimi nesaturate și de vitamina E.

ADVERTISEMENT

Acesta este ideal pentru preparatele prăjite sau care se pregătesc la cuptor. Este perfect pentru tot feluri de mâncăruri pline de savoare, motiv pentru care cetățenii români caută cele mai bune prețuri, în magazine.

Spre exemplu, perioada aceasta produsul are o reducere generoasă și se găsește la un preț accesibil la Lidl. O sticlă de un litru de ulei de floarea soarelui poate fi achiziționat începând din 22 ianuarie 2024, cu numai 6,49 lei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, același produs poate fi cumpărat din supermarketurile Auchan cu un cost de 7,45 lei. Uleiul este din primă presă. Totodată, tot în aceste magazine se găsesc și alte mărci, mult mai accesibile pentru români.

Cei interesați și care nu caută neapărat un produs de cea mai bună calitate pot cumpăra ulei de floarea soarelui și la prețul de 5,99 lei. Tot la Auchan clienții pot găsi untdelemn marcă proprie cu un preț de 5,49 lei.

ADVERTISEMENT

Uleiul de la Mega Image, unul dintre cele mai scumpe

Uleiul de floarea soarelui de la Mega Image are un preț de 7,99 lei. Untdelemnul are unul dintre cele mai mari costuri în acest supermarket care se găsește la toate colțurile de bloc, extrem de aproape de locuința oamenilor.

În aceeași notă, clienții pot lua de la Kaufland ulei de floarea soarelui la 7,65 lei. Pe de altă parte, uleiul de floarea soarelui este disponibil pe tot parcursul anului în toate magazinele și supermarketurile din țara noastră.

ADVERTISEMENT

Care este originea uleiului de floarea soarelui

Planta este originară din Mexic, ceea ce înseamnă că cel mai probabil spaniolii au fost cei care au adus floarea în Europa la începutul secolului al XVI-lea. A început să fie cultivată prima oară în jurul anului 1839, în Ucraina.

Ulterior, floarea soarelui a început să fie plantată în întreaga Rusia. La momentul respectiv produsul era numit de oameni „ulei de post” pentru că înlocuia uleiul de origine animală în perioada postului ortodox rusesc.

În momentul de față, planta se cultivă pentru obținerea de ulei în Franța, în sudul Europei și în Rusia. Agricultorii încep semănarea în luna aprilie. Florile înfloresc din luna iunie până în octombrie, în timp ce recoltarea se face la aproximativ cinci zile după ce se ofilesc primele flori.

ADVERTISEMENT
Tags: