Life

Cât costă cea mai scumpă brățară de Mărțișor. Prețuri neașteptate înainte de 1 martie

Se apropie 1 martie, iar cei care vor să ofere un cadou cu adevărat spectaculos vor fi nevoiți să scoată din buzunar sume destul de impresionante.
20.02.2023 | 08:33
Cat costa cea mai scumpa bratara de Martisor Preturi neasteptate inainte de 1 martie
Bijuterii de lux, scoase la licitație înainte de 1 martie. Sursă foto: captură video / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

1 martie, adică prima zi de primăvară este încărcată de nenumărate tradiții și obiceiuri. Unul dintre ele, care este și cel mai important este Mărțișorul, un mic obiect care are alături un șnur împletit dintr-un fir roșu și unul alb. Acesta este dăruit în general femeilor, alături de un ghiocel, floare supranumită și vestitorul primăverii.

Licitație de bijuterii spectaculoase pe 23 februarie

Cât costă un Mărțișor în 2023? Depinde de fiecare ce alege. Dacă în piețe din România găsim astfel de produse la prețuri accesibile, cei care vor să facă impresie pot ajunge să dea chiar și zeci de mii de euro pentru un astfel de gest.

ADVERTISEMENT

În curând vor fi scoase la licitație 249 de bijuterii din aur şi argint, decorate cu perle, safire, smaralde şi diamante, cadoul de lux perfect pentru 1 sau 8 martie, însă prețurile nu sunt pentru orice buzunar. Deși bijuteriile sunt spectaculoase, iar piesele sunt rare, rămâne de văzut cine va opta pentru un astfel de produs.

Alina Panico, reprezentantul de la casă de licitaţie a dat toate detaliile în acest sens. Aceasta susține că fiecare bijuterie în parte care va fi scoasă la licitație este una elegantă care va da stil oricărei ținute atunci când este purtată. Și totuși ce bijuterii găsim la licitație?

ADVERTISEMENT

Cele mai de seamă sunt un pandantiv bicolor din aur, decorat cu perle, care are o însemnătate aparte. Acesta a fost cadoul unei regine pentru o doamnă din Iași. De asemenea, pe lângă colier mai există și un inel, iar prețul de pornire pentru aceste bijuterii fabuloase este de 7.000 de euro.

”Când ajung prima oară la Iaşi după proclamarea regatului participă la un banchet la casa familiei Launay. Regina Elisabeta în semn de recunoştinţă şi mulţumire pentru gazdă trimite această bijuterie. Setul format din colier și inel are prețul de pornire de 7.000 euro. Bijuteriile sunt realizate din aur alb, diamante, tsavorite și safire”, a spus Alina Panico, potrivit observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Cât costă o brățară din aur alb înainte de 1 martie

Licitația bijuteriilor care pot fi achiziționate pentru Mărțișor este programată pe data de 23 februarie, mai scrie sursa citată, care precizează că toți cei care își doresc să ofere un cadou cu adevărat deosebit și memorabil unei persoane au de unde alege.

Cea mai scumpă bijuterie care poate fi achiziționată la licitație este o brățară tenis din aur alb, care este decorată cu diamante și care cu siguranță va atrage privirile oricui. În acest caz, prețul de pornire la licitație este de 20.000 de euro, așa că există șanse mari ca suma să fie depășită.

ADVERTISEMENT

Iar o astfel de brățară arată perfect alături de nu lanț din aur alb cu pandantiv, care poate fi găsit la aceeași licitație. În acest caz, prețul de pornire este de 5.000 de euro, mai scrie observatornews.ro. Cei care nu sunt atrași neapărat de bijuterii de lux pot alege și dintr-o colecție de 133 de ceasuri rare cu adevărat spectaculoase, notează sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: