News

Cât costă, de fapt, deschiderea unui cont bancar. Comisioane, taxe ascunse și oferte speciale prin care BCR, BRD, ING, CEC Bank , Banca Transilvania și Raiffeisen vor să te convingă să le devii client 

Cât costă să deschizi un cont bancar online în România. Românii trebuie să știe ce oferte speciale au BCR, BRD, ING, CEC Bank , Banca Transilvania și Raiffeisen.
03.02.2024 | 08:30
Cat costa de fapt deschiderea unui cont bancar Comisioane taxe ascunse si oferte speciale prin care BCR BRD ING CEC Bank  Banca Transilvania si Raiffeisen vor sa te convinga sa le devii client
Cât costă, de fapt, deschiderea unui cont bancar. Băncile au oferte speciale. Sursa foto: wise.com
ADVERTISEMENT

Cât costă, de fapt, deschiderea unui cont bancar. Cei care vor să-și deschidă primul lor cont bancar în 2024, trebuie să știe că nu mai este necesară o vizită la ghișeul băncii pe care și-o aleg. Majoritatea băncilor din țara noastră permit de ceva timp deschiderea unui cont bancar online, doar prin scanarea actului de identitate și introducerea datelor personale. Iată ce acte sunt necesare deschiderii unui cont bancar online, pentru fiecare bancă în parte!

Cât costă deschiderea unui cont bancar

În ultimii ani, românii aleg să-și păstreze banii pe card, dar mulți nu știu care sunt pașii pentru a deschide un cont bancar online în 2024. De regulă, deținerea unui cont bancar presupune un cost lunar, care reprezintă comisionul de administrare impus de bancă.

ADVERTISEMENT

Majoritatea băncilor din România nu cer o taxă pentru deschiderea unui cont de lei, cu excepție Intesa Sanpaolo Bank și ProCredit Bank. Aceste bănci solicită o taxă de 5 lei pentru deschiderea unui cont bancar online. În materialul următor vă detaliem toate informațiile necesare deschiderii unui cont bancar la principalele bănci din țara noastră. Ce acte sunt necesare pentru deschidere cont bancar persoană fizică?

Câți bani costă deschiderea unui cont bancar la BCR

La BCR, deschiderea unui cont BCR George este gratuită, asta în condițiile în care vă asigurați că este alimentat lunar cu 1000 de lei și faceți minim o tranzacție prin aplicație sau cu cardul fizic. De asemenea, comisionul de administrare al contului BCR este de 8 lei pe lună, dar include transferuri gratuite în lei prin aplicația George și retrageri gratuite cu cardul fizic, indiferent de țară.

ADVERTISEMENT

Pentru livrarea cardului fizic, se cere un comision de 10 lei. Comisionul se va percepe a doua zi de la deschiderea contului BCR online. Suma va fi reținută dintr-un alt cont deschis la această bancă, asta dacă există un sold disponibil. Dacă nu, cei 10 lei se vor retrage la prima alimentare a contului George.

Ofertă BRD pentru deschidere cont bancar

În ceea ce privește deschiderea unui cont bancar online la BRD, condițiile sunt următoarele: să nu fiți deja client BRD, să aveți peste 18 ani, să aveți buletin valid, să aveți rezidență fiscală unică în România, să nu fiți persoane publice sau să nu faceți parte din perspectiva FATCA.

ADVERTISEMENT

După ce veți completa online datele personale și veți alege contul bancar, un reprezentant BRD vă va contacta video. După primirea acestui apel, veți primi contractul pe mail și îl veți semna electronic. Nu aveți costuri suplimentare pentru deschiderea unui cont bancar online!

ING, cont bancar. Taxe deschidere

La ING Bank există două modalități prin care vă puteți deschide un cont bancar: fie online, prin scanarea actului de identitate, fie direct la agenție, prin discutarea cu un angajat ING.

ADVERTISEMENT

Condițiile de a deschide un cont bancar la ING sunt următoarele: să aveți peste 18 ani și să aveți o carte de identitate valabilă. În plus, deschiderea unui cont online durează maxim 10 minute. Cel mai mult este de așteptat la livrarea cardului bancar fizic, pentru că durează câteva zile.

Pentru deschiderea unui cont bancar la ING Bank nu sunt costuri și nici comisioane dacă trimiteți bani sau retrageți bani de la orice bancomat din țară. Totuși, pentru a avea costuri 0 sunt și niște condiții impuse: să încasați un minim de 700 de lei pe lună în cont și să faceți o plată pe lună.

Câți bani costă deschiderea unui cont bancar la CEC Bank

Românii care vor să-și deschidă un cont bancar la CEC Bank trebuie să îndeplinească anumite condiții. Să fie de cetățenie română, vârsta să fie peste 18 ani, să fie beneficiarul real al fondurilor și să nu fie persoane politice expuse. Așadar, pentru a deschide un cont bancar online la CEC Bank, aveți nevoie de următoarele acte:

  • carte de identitate emisă de statul român;
  • acces rapid la adresa de email;
  • un număr de telefon mobil valid;
  • PC, tabletă sau telefon mobil dotat cu camera video;
  • Numărul de identificare fiscală (NIF) și documentul de reședință (dacă aveți reședința în afara țării).

De asemenea, pentru un card bancar la CEC Bank este nevoie să mai oferiți detalii despre ocupație, nivelul veniturilor și volumul estimat al operațiunilor. La final, un reprezentant CEC Bank vă va contacta printr-un apel video. Deschiderea unui cont bancar la CEC Bank nu presupune costuri suplimentare.

Ofertă Banca Transilvania pentru deschidere cont bancar

Pentru deschiderea unui cont bancar la Banca Transilvania, o puteți face online sau la o sucursală. Dacă alegeți opțiunea online, primul pas ar fi că trebuie să programați un interviu video cu un consultant al băncii Transilvania. După discuția respectivă, se va face eliberarea cardului bancar în format digital. Dacă vreți și un card în format fizic, puteți opta pentru livrarea lui la domiciliu sau într-o agenție BT. Acest proces este gratuit.

Condițiile de a deschide un cont bancar la Banca Transilvania sunt: să nu dețineți deja un cont la BT, să nu fiți persoane publice și să aveți un buletin emis în România. Nu există comisioane la deschidere și la administrarea anuală a contului. În plus, nu este nevoie nici de o sumă minimă pe lună.

Raiffeissen, cont bancar. Taxe deschidere

Și Raiffeisen Bank are oferte speciale pentru deschiderea unui cont bancar online. Primul pas ar fi descărcarea aplicației Smart Mobile, apoi încărcați două fotografii: una cu actul de identitate și alta cu tine de tip selfie. După ce ați introdus datele personale în aplicație, un reprezentant Raiffeisen Bank va lua legătura cu voi printr-un apel video.

De precizat că semnarea contractului pentru deschiderea unui cont bancar online se face electronic, printr-un cod transmis prin SMS. Apoi veți primi datele de autentificare în Smart Mobile pe e-mail și SMS. Cardul va ajunge direct acasă.

Pentru a deschide un cont bancar la Raiffeisen nu există costuri și nici nu sunteți condiționați de  încasarea unui venit pe lună. Singura condiție este să faceți cel puțin o plată cu cardul. În caz contrar, sunteți taxați cu 10 de lei pe lună.

ADVERTISEMENT
Tags: